Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

În ce condiții vor fi redeschise sălile de spectacol din România. Cum vi se par măsurile?

Sălile de spectacol din România, redeschise după modelul Spaniei şi Olandei. Ministrul Culturii a anunţat că se lucrează la elaborarea a două programe pilot care ar permite organizarea de spectacole după modelul Spaniei şi al Olandei.

„În primă fază am luat în calcul un program pilot doar pentru zona concertelor în colaborare cu Opera Naţională din Bucureşti, dar vă anunţ în premieră că avem în vedere şi un program pilot pe componenta de teatru indoor şi vom implica în acest sens Teatrul Naţional Bucureşti, deja am purtat discuţii în acest sens şi cu domnul Caramitru.

El a mai explicat că un grup de lucru discută pe acest subiect şi că după data de 5 aprilie vor exista şi unele concluzii.

De asemenea, Bogdan Gheorghiu a mai precizat că autorităţile române au „studiat” ceea ce s-a întâmplat în Spania şi Olanda, două ţări care au implementat deja astfel de proiecte culturale, la care oamenii au putut participa după ce s-au testat, iar contravaloarea testului şi preţul măştii de protecţie a fost incluse în tariful biletului de intrare.

APEL SOS DRAMATIC DIN ISRAEL: Suntem închiși! Suntem întemnițați precum șobolanii, în vederea unei experiențe sociale. Mâine va fi rândul vostru!

În ceea ce priveşte proiectele care ar urma să fie implementate împreună cu Opera Naţională şi cu Teatrul Naţional din Bucureşti, autorităţile iau în calcul ideea ca cei care doresc să participe la spectacole să fie vaccinaţi, să fi trecut prin boală şi să facă dovada că au dezvoltat anticorpi ori să se testeze înainte de spectacol.

„Vor fi testaţi doar cei care nu pot prezenta dovada vaccinării sau dovada faptului că au trecut deja prin boală şi s-au imunizat”, a menţionat ministrul Culturii.

Reamintim că ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat că ia în calcul varianta ca accesul în sălile de teatru şi în cinematografe să se facă  pe baza unei testări rapide prealabile.

„Este şi testarea o soluţie. E o variantă pe care o iau în calcul, nu o exclud deloc şi chiar o discutăm în momentul acesta să vedem cum poate fi operaţionalizată”, a declarat ministrul Economiei la Digi 24.

sursa: romaniatv.net

 Urmariti-ne pe OficialMediaChannel

Distribuie acest articol Oficial Media
Share