Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

 

International Hug Day sau Ziua Internațională a Îmbrățișărilor este marcată în fiecare an în data de 21 ianuarie, între Crăciun și Sfântul Valentin.

Sărbătoarea a fost instituită în 1986, de pastorul Kevin Zaborney (din Michigan, SUA) și s-a răspândit repede în toată lumea. Acesta  a observat că americanii se ruşinează şi se simt jenaţi atunci când îşi afişează afecţiunea în public, realitate pe care a vrut să oschimbe ”decretând” Ziua naţională a îmbrăţişărilor în SUA. Propunerea lui s-a bucurat de un succes pe care nici el nu l-a anticipat, astfel încât, în ultimii ani, 21 ianuarie a devenit Ziua mondială a îmbrăţişărilor, fiind celebrată şi în Canada, Germania, Suedia, Anglia, Rusia, Bulgaria. Ziua Mondială a Îmbrăţişărilor are loc în luna ianuarie, căci aceasta este, susţine Kevin Zaborney, luna în care oamenii se simt cel mai deprimaţi. Îmbrăţişările ajută sistemul imunitar, vindecă depresia, reduc stresul, induc somnul. Îmbunăţesc relaţiile şi înlătură tensiunile, sunt cel mai bun mod de a comunica fără cuvinte, şterg graniţele materiale şi ating sufletele. Cercetările arată că îmbrăţişările sunt benefice pentru sănătate, schimbă metabolismul, ajută la întărirea imunităţii şi contribuie la scăderea riscului apariţiei bolilor de inimă. O îmbrăţişare de doar 20 de secunde acţionează ca un bun tonic, creşte nivelul oxytocinei, hormonul dragostei care este răspunzător de starea de bine şi scade nivelul cortizolului, hormonul stresului. Copiii care sunt ţinuţi în braţe sau îmbrăţişaţi plâng mai puţin şi sunt mai liniştiţi pentru că se simt în siguranţă, iau în greutate mai repede şi devin mai sociabili când sunt mari, decât cei care sunt neglijaţi. Adulţilor îmbrăţişarea le reduce tensiunea arterială şi le protejează inima. O îmbrăţişare afectuoasă le dă energie, încredere şi speranţă, îi face să gândească pozitiv, să se simtă mai tineri, mai veseli şi mai încrezători.
Pentru a promova îmbrățișările a apărut și mișcarea Free Hugs, inițiată în 2004 de australianul Juan Mann şi a devenit cunoscută internaţional datorită clipului “All the same”, a cărui coloana sonoră a fost realizată de trupa Sick Puppies. Postat pe YouTube, clipul a adunat până în prezent mai mult de 77 de milioane de vizualizări şi peste 225.000 de like-uri.

Hug Day

O îmbrăţişare afectuoasă poate reda celui care o primește încredere şi speranţă. Îmbrăţişarea este un gest simplu, obişnuit, pe care ar trebui să îl punem în practică mai des. Îmbrățisarea este o manifestare delicioasă, emotionantă și chiar foarte necesară; cu ajutorul ei putem să ne exprimăm bucuria, afecțiunea, fericirea de a întâlni sau de a descoperi o ființă umană care ne este dragă , care trezește ceva minunat în sufletul nostru.

Așa că, prieten drag, cititor,  îți ofer un dar minunat, care nu a cunoscut niciodată, nu cunoaște nici acum și nu va cunoaște vreodată criza: acesta este o îmbrățișare intensă, profundă și plină de iubire. Te rog,  să oferi și tu un astfel de dar dumnezeiesc,  tuturor acelora care sunt deschiși să-l primească…astfel, putem să aducem Paradisul pe acest Pământ binecuvântat de Dumnezeu…

 

Cînd ne-am zărit, aerul dintre noi

şi-a aruncat dintr-o dată

imaginea copacilor, indiferenţi şi goi,

pe care-o lăsa să-l străbată.

Oh, ne-am zvîrlit, strigându-ne pe nume,

unul spre celălalt, şi-atît de iute,

că timpul se turti-ntre piepturile noastre,

şi ora, lovită, se sparse-n minute.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">