Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Luna Plina (albastra) in Varsator- 31 iulie 2015. Noi orizonturi, dincolo de zona de confort!

412851-bigthumbnailLuna iulie a inceput si se termina cu o Luna Plina. Doua Luni Pline, asemeni unor paranteze ce au cuprins o luna de tranzitii si informatii suplimentare. Cea finala are loc in data de 31 iulie, la 7°55 de iconoclastul Varsator.

Fiecare Luna Plina reprezinta un climax din punct de vedere energetic, ce straluceste puternica sa lumina pe orice atinge in viata noastra un ciclu complet, evidentiind culminatiile, realizarile si manifestarile in lumea celor cinci simturi. Aceasta lunatie beneficiaza de puternica energie a Varsatorului, semnul care guverneaza electricitatea, purtand cu sine o extraordinara sursa de energie sub reflectorul astralului. Varsatorul este ultima etapa de emanatie din triada Aerului, intelectul pur ce transcende granitele subiectivului; este semnul vizionarului, conectat la intelepciunea colectiva, insa fara a se lasa angrenat in psihodramele pasiunilor. Aceasta detasare este replicata in tiparele majore ale acestei Luni Pline, care in afara de opozitia cu Soarele in Leu (Luna Plina intotdeauna are loc cand cele doua luminarii se afla la 180 de grade unul de celalalt), nu creaza alte aspecte majore cu celelalte planete. Acest lucru creaza o energie concentrata, speciala.

Energia Varsatorului este precum Zen Kōan, expunand si integrand perspective aparent paradoxale intr-o realitate autentica ce exista dincolo de orice logica rigida, duala. Aceasta Luna plina este un moment minunat pentru a pasi in propria autenticitate, invatand ca inca putem coexista cu mediul nostru incojurator, fara sa ne ascundem partile din noi ce ar putea parea in exterior un pic prea „ciudate” sau „excentrice”. Influenta rebela, dar si orientata social a Varsatorului, venita in completarea puternicului caracter subiectiv al Leului (capetele opuse ale axei) sugereaza un scenariu in care vom dezvolta constiinta asupra a ceea ce ne face sa ne distingem din punct de vedere social, familial sau in contexte profesionale, devenind astfel pregatiti sa acceptam si sa imbratisam acele parti ale personalitatii noastre ce nu par a se potrivi cu realitatea ce ne inconjoara. S-ar putea sa ne simtim inspirati sa rezolvam acest paradox prin schimbarea devotamentelor noastre, pentru a gasi grupuri de suflete mult mai pe aceasi lungime de unda cu noi, care rezoneaza cu adevarul nostru interior. Indiferent de directie, un licar din fiinta noastra totala si dorinta de a o urmari, debarasandu-ne de asteptari si de presiunea psihologica, ne va mana sa cautam noul in viata noastra, intr-un fel sau altul.

Varsatorul este semnul constiintei de grup, iar pe durata acestei Luni Pline, un moment al revelatiilor si al descoperirilor, s-ar putea sa ne regasim constientizand impactul propriilor actiuni individuale asupra unui grup mai larg de persoane. In revers, s-ar putea sa descoprim cum ne afecteaza destinul nostru individual dinamica unui grup mai larg sau a unei comunitati mai mari. Interactiunea dintre organismul mai mare din care simtim ca facem parte (familia clasica sau extinsa, cercul de cunostinte, grupul etnic sau social etc.) si fiecare parte componenta a acestuia (noi) va deveni clara, limpede.

Aceasta Luna Plina are potentialul de a lumina posibilitati importante, surprinzatoare prin care putem face o schimbare, fie in cadrul istoriei personale (prin revendicarea sau recastigarea propriei autonomii/independente), fie in conexiune cu o schema mai complexa (cum ar fi prin a lupta pentru o cauza sociala).

Varsatorul este guvernat de Uranus, care in astrologie simbolizeaza schimbarea, revolutia si punctele majore, imprevizibile, de rascruce. In functie de masura in care am fost blocati in tipare vechi si in functie de disponibilitatea noastra de a ne adapta si de a lua decizii semnificative in aceste momente, rezultatul acestei Luni Pline poate fi o schimbare surprinzatoare de intriga, un soc al sistemului propriu, care ne va provoca sa ne extindem dincolo de zona noastra de confort, cautand noi orizonturi.

In acest timp de Luna Plina, Uranus de-abia si-a inceput faza de retrogradare. Retrogradarile sunt perioade in care energia unei planete stabileste legaturi cu trecutul, precum si cu lumea noastra interioara. Este foarte probabil ca schimbarile si revolutiile care vor avea loc in acest timp sa isi aiba radacinile in lucruri din trecut, la care ne vom uita cu alti ochi, dintr-o alta perspectiva, urmarind rezultate diferite. De asemenea, aceasta poate insemna ca schimbarile din viata noastra prezenta au fost construite cu mult timp inainte, iar acum sunt sanse sa putem descoperi radacinile acestora in trecutul mai mult sau mai putin indepartat. Pe masura ce Luna creste, Saturn retrograd in Scorpion si Jupiter in Leu sunt implicati intr-o cuadratura foarte stransa: ceea ce face ca pe aceasta lunatie, expansiunea si progresul sa poata avea loc, insa cu pretul confruntarii cu incomodul si cu adevarurile ascunse. Soarele in Leu il surprinde pe Neptun in Pesti, indicand astfel ca vechile tipare de a fugi de realitate nu vor functiona de aceasta data sau ca realitatea nu se va mula pe asteptarile iluzorii.

Luna Plina in Varsatior – un licar electric al viitorului, insa cu un ochi catre trecut si promisunea unei eliberari radicale din blocajele si limitarie create de noi insine.

Aceia dintre noi cu planete intre gradele 5 si 10 in semne fixe si de Aer si cei nascuti in orice an, intre 27 ianuarie si 31 aprilie, intre 26 si 30 aprilie, 29 iulie – 2 august sau 29 octombrie – 2 noiembrie vor fi cei mai receptivi la energia acestei Luni Pline.

Sursa: http://www.aeternalight-astrology.com/

Traducere: Alice Danila, Astrocafe.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share