14/06/2021

Vizită de lucru la Prefectura Timiş

Astăzi în jurul după amiezii, Instituţia Prefectului Judeţului Timiş, a primit vizita delegației grupului de lucru ”Petiții” a fracțiunii Uniunii Creștin Democrate din Parlamentul Landului Baden Württemberg din Republica Federală Germania.

Scopul vizitei a fost unul informativ, pe tematici legate de funcționarea instituției prefectului și a administrației publice locale și județene, în contextul unei mai bune înțelegeri a modului de conlucrare pe tematica minorităților naționale.

În cadrul discuțiilor oaspeții germani și-au arătat interesul cu privire la situația comunității rome din județul Timiș, la programele și proiectele care vin în sprijinul acestei comunități.

Domnul prefect a subliniat faptul că județul Timiș este un județ multietnic și multicultural, unde conviețuiesc împreună în bună înțelegere mai multe minorități. De asemenea a arătat că în ceea ce privește comunitatea romă, la nivelul Instituției Prefectului Județul Timiș există un expert pe problematica acestei comunități, în universitățile de stat din Timișoara sunt alocate locuri speciale pentru tinerii romi și sunt în derulare o serie de proiecte pentru integrarea socio- profesională a romilor.

Oaspeții germani și-au exprimat disponibilitatea colaborării viitoare în proiecte de interes reciproc.

Domnul prefect a mulțumit Landului Baden Württemberg pentru sprijinul acordat județului Timiș în finanțarea și derularea unor proiecte comune și și-a exprimat speranța că această colaborare va continua și în viitor.

 

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share