Norvegia a renunțat la restricțiile pandemice

Norvegia și-a redeschis societatea de sâmbătă, a anunţat vineri guvernul de la Oslo, punând capăt restricţiilor pentru limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19 care au limitat interacţiunea socială şi au afectat multe afaceri, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

„Sunt 561 de zile de când am introdus cele mai dure măsuri din Norvegia în vreme de pace… Acum a venit timpul să ne întoarcem la o viaţă cotidiană normală”, a declarat premierul Erna Solberg în cadrul unei conferinţe de presă.
Restricţiile vor lua sfârşit sâmbătă, la ora locală 16:00 (14:00 GMT), a spus ea.

Decizia de a nu mai impune distanţare socială va permite organizatorilor de evenimente culturale şi sportive să utilizeze întreaga capacitate a locurilor de desfăşurare, în timp ce restaurantele se vor putea umple din nou, iar cluburile de noapte se vor putea redeschide.

Erna Solberg a implementat până acum primele trei stadii ale unui plan în patru paşi de înlăturare a restricţiilor sociale şi economice impuse din martie anul trecut, dar ultimul pas a fost amânat de mai multe ori din cauza îngrijorării privind ratele de infectare.

„Pe scurt, acum putem trăi cum este normal”, a spus Solberg.

Circa 76% din toţi norvegienii au primit cel puţin o doză de vaccin COVID-19, în timp ce 67% din populaţie este vaccinată cu doza completă, potrivit Institutului public de sănătate.

„Vreau să spun: mulţumesc foarte mult Norvegia”, a mai afirmat Erna Solberg.

Citește și:

Ca în lagăr ne vor conduce vietile ruinandu-ne copiii si distrugand toate visurile si demnitatea

Victimele Vaccinurilor Covid au ieșit în strada la New York. ”Câți trebuie să mai moară ca să vă opriți?!”

Epidemiolog prof.dr. Geza Molnar: Impunerea vaccinării înseamnă dictatură

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share