Raed Arafat se pregătește de valul III. Șeful DSU vrea cât mai mulți români vaccinați

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) îi avertizează pe români și le transmite că trebuie să respecte în continuare regulile, „până avem un număr suficient de oameni vaccinați”. Potrivit lui Raed Arafat, pandemia nu s-a terminat, chiar dacă situația este una bună, stabilă.În situația în care apar focare ca urmare a deschiderii școlilor, se vor lua măsuri de carantinare zonală, însă, în prezent, lockdown-ul este exclus, a precizat secretarul de stat în MAI.

valul III

El a declarat că autoritățile se pregătesc pentru valul 3 al pandemiei, în primul rând prin încercarea a-l evita și a recomandat respectarea măsurilor până când vom ajunge în situația Israelului, de exemplu, cu destul de mulți oameni vaccinați. „În primul rând pregătirea este prin a evita apariția valului 3, prin respectarea regulilor, respectarea purtării măștii, respectarea măsurilor care sunt recomandate la acest moment și vedem că e greu.

Lumea clar că s-a săturat. În același timp, văzând că suntem într-o situație relativ bună măcar cu stabilitate la acest moment, mulți cred că s-a terminat. Noi încercăm să atragem atenția tuturor că situația nu s-a terminat, poate să se înrăutățească din nou și din cauza asta trebuie să respectăm regulile în continuare până avem un număr suficient de oameni vaccinați, așa cum a făcut, de exemplu, Israelul”, a spus Arafat, la Antena 3.Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a spus că secțiile de ATI să continue să existe pentru a prelua pacienții în stare gravă, cu COVID-19.

În prezent, România este mult sub vârful din noiembrie, când erau peste 1.300 de pacienți în ATI.Întrebat dacă a crescut numărul de cazuri de COVID-19 după redeschiderea școlilor, Arafat a spus că situația poate fi ținută sub control la acest moment.„Există unele cifre care sugerează creșteri, dar încă sunt controlabile.

Nu pot să spun că avem creșteri vertiginoase care să alerteze și există alte cifre care arată o staționare, un platou, așa că urmărim situația și acolo unde e nevoie s-au luat măsuri de carantinare zonală pe localități mici, în Maramureș, în Timiș, am avut mai multe localități care au fost carantinate, pentru a opri creșterea care ajunsese în unele cazuri la peste 8 – 9 la mie”, a răspuns dr. Raed Arafat. Despre un posibil nou lockdown, în situația în care apar cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, cu tulpini noi, Arafat a spus că exclude acest lucru în prezent.

Sursa: Observator

 



Urmariti-ne pe OficialMediaChannel

Citește și:

Asistent de la UPU Piatra Neamț, mort după ce a fost vaccinat deși avea simptome de Covid

Relansarea partidului Pro România – Adrian Țuțuianu

Mucii de Wuhan de la presupunerea rezonabilă la cauza coincidentă. Test de inteligență pentru idioți

Cristian Tudor Popescu: Domnul Cîțu poate fi cel mai important premier din istoria post-decembristă a României. Dacă face ceea ce a spus că are de gând să facă, asta va fi

Ultimele știri:

Care este orașul imun la coronavirus. Studiul efectuat a dovedit o imunitate de lungă durată

Condiții de susținere a examenului de admitere în școlile de subofițeri jandarmi

Tragedia de astăzi aduce semne de întrebare. Copilul mort la școală trebuia să poarte mască?

Dispar salariile de mii de euro din sistemul bugetar. Ce instituții publice sunt vizate

Declarații:

Dezvăluiri șoc: Legal nu există decese DE covid. Cel mai mare criminalist român numește pandemia ”o înțelegere între oameni particulari”. ”Pe profesorul Butoi nu-l poți prosti. Punct.”

Decizie de urgență! Autoritățile au oprit rapelul Pfizer după ce 46 de rezidenți ai unui azil din Spania au decedat după vaccinare

Life Style:

Tu știi ce vrei de la o relație? Iată 4 lucruri care te ajută să-ți dai seama cum să fii mai aproape de iubirea perfectă

Psiholog: De ce fugim după oameni stabili emoțional?

Îți este dor de o vacanță, dar te sperie încă pandemia? Iată cum poți călători în siguranță

Distribuie acest articol Oficial Media
Share