Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Se prăbuşesc bursele în toată lumea. Analiştii avertizează că urmează o nouă criză

bursa-china_2015070822

Marile pieţe financiare sunt în cădere liberă, iar numeroşi experţi avertizează că ar putea urma o nouă criză a sistemului bancar. Investitorii au pierdut, practic, tot ceea ce au câştigat în ultimii doi ani.

Tendinţa de scădere pe pieţele financiare continuă, după ce luni a fost o zi neagră în toată lumea. Bursa de la Tokyo a scăzut marţi dimineaţă cu aproximativ 5 la sută. De asemenea, bursele din Australia au încheiat în scădere. Bursele din China sunt Taiwan închise toată săptămâna, iar cele din Hong Kong, Singapore, Coreea de Sud, Malaysia şi Vietnam sunt închise marţi. De altfel, teama şi semnele tot mai evidente de recesiune economică globală domină conversaţiile dintre brokeri şi investitori. Acum cuvântul de ordine este: să protejăm ce se mai poate proteja.

Cel mai puternic afectaţi sunt marii creditori. Acţiunile marilor bănci europene s-au depreciat cu peste 17 la sută în ultimele 30 de zile. Investitorii sunt speriaţi după ce profiturile de anul trecut ale marilor companii au fost mult sub aşteptări. În paralel, preţul petrolului s-a diminuat cu 2,7 la sută şi a ajuns la aproximativ 33 de dolari barilul, scrie romaniatv.net.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share