Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Siguranţa cetăţenilor – prioritate a poliției dâmboviţene 

campanie-politisti--740x360În perioada 27 februarie – 01 martie a.c., peste 160 de poliţişti au desfăşurat activităţi suplimentare pentru creşterea gradului de  siguranţă a cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice. 

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au desfăşurat şi alte activităţi specifice muncii de poliţie, respectiv 34 de controale şi 14 filtre.

În urma acţiunilor, au fost constatate 15 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), dintre care 8 în flagrant delict.

Poliţiştii au depistat 15 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care trei au fost reţinute şi două arestate.

De asemenea, au fost aplicate 381 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 63 000 lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 53 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, şi 11 sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au desfășurat activități, în urma cărora au aplicat 314 sancțiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 129 pentru încălcarea regimului legal de viteză şi 2 pentru consum de alcool.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 17 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share