Published On: vin, apr. 13th, 2018

Sănătatea pe primul plan- 600 de cadre medicale din Dâmbovița vor merge la cursuri

Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, în calitate de beneficiar și Societatea Română de Dermatologie, în calitate de partener, derulează din data de 27 decembrie 2017 Proiectul European ”Sănătatea pe primul plan- pregătirea profesioniștilor din sistemul medical în județul Dâmbovița”, cod SMIS: 109746. Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 4- Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Obiectivul specific 4.8- Îmbunătățirea nivelului de competențe al profesioniștilor din sectorul medical, buget total: 10.858,809,10 lei.

”Sunt foarte puține spitale din țară care au reușit accesarea acestor fonduri. Este o reușită foarte importantă, atât financiar cât și ca valoare a proiectului, având în vedere că vom pregăti 600 de cadre medicale. Poate veni ca o compensare, mai ales acum, când avem foarte multe probleme legate de legea salarizării. Cursurile se vor face atât în țară, dar și în străinătate. Asistenții medicali vor merge în țară iar medicii în străinătate. Pregătirea cadrelor medicale va începe de la 1 iunie 2018 și se va desfășura pe o durată de doi ani.” a declarat Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

Obiectivul general al proiectului este creșterea speranței de viață și combaterea bolilor asociate cu îmbătrânirea și mortalitatea infantilă prin îmbunătățirea nivelului de competențe al profesioniștilor din sectorul medical cu strategii integrate și competențe multidisciplinare. Acesta are în vedere un număr de 600 de persoane (personal medical din domeniile prioritare ale SNS 2014-2020, care doresc să participe și să beneficieze de formare profesională continuă cu credite medicale continue/ schimburi de bune practici).

Membrii grupului țintă vor participa în mod gratuit la cursurile de formare pentru îmbunătățirea competențelor și cunoștințelor medicale. Data finalizare proiect, 26 decembrie 2020.

Persoane de contact

Manager proiect, Ene Gabriel Cristian- enegabrielcristian@yahoo.com

Expert comunicare Grup țintă, Ciocodeică David-Florin, ciocodeicadavid@yahoo.com

Mai multe detalii in VIDEO:

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It