Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Dan Puric la Timişoara

La sfârşitul săptămânii trecute, actorul, regizorul şi scriitorul Dan Puric a fost pentru a doua oară în municipiul de pe Bega, la invitația europarlamentarului Maria Grapini, unde  a vorbit despre români şi despre problemele lor actuale sau trecute.

Sala Capitol, a Filarmonicii Banatul s-a dovedit neîncăpătoare. Dan Puric a vorbit despre istorie, trădări, a cerut imperativ să fim români, a invocat relicvele sufletești ce se transformă, fericit sau nefericit, în feluri de-a fi, a lăudat limba română pentru că „s-a scuturat de tot ce nu-i trebuie, deci va scăpa și de americanisme”, a preaslăvit creștinismul și faptul că „a fost firesc pentru români, ca o respirație”, a mărturisit că mila este „datul cel mai mare pe care ni l-a dat Hristos”.

Dan Puric la Timișoara a propus ridicarea redutelor interioare, pentru că cine nu mai are lume interioară e un sclav.   „Atât timp cât stai cu fața către Dumnezeu, răzbești! Important e să stai drept, să ai umbra dreaptă! Popoarele care au plâns cel mai mult văd cel mai bine! Omenirea este într-o criză, suntem un popor suferind. Sufletul contează!”, a spus Dan Puric.

La sfârşitul alocuţiunii, Maria Grapini i-a conferit lui Dan Puric,  Premiul de Excelență „Titu Maiorescu”.

Stejarel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share