Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Fost subprefect: Vaccinarea este voluntară și nu există un act normativ care să ne oblige

Florina Mureșan, fost subprefect, în prezent consilier județean din partea Pro România Dâmbovița, a precizat astazi, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că la nivel de societate ne confruntăm cu o discriminare între vaccinați și nevaccinați care nu se poate baza pe niciun cadru legal si constituțional. Mai mult, dacă măsurile restrictive vor continua, “lucrurile vor degenera”, așa cum este lesne de înțeles, din moment ce peste 70% din populația României refuză vaccinarea.

Declarații pe larg:

  • “Vaccinarea este voluntară și nu există act care sa ne oblige.
  • S-a interzis persoanelor nevaccinate să intre în spatiile publice, se interzice elevilor nevaccinati să ia parte la cursuri. Aceste act normative emise restricționează sau discriminează persoanele care nu se vaccinează.
  • Actele medicale care înseamnă vaccinarea și testarea, sunt acoperite de norme europene, de norme constituționale si la nivelul României ne confruntăm cu o discrimnare a persoanelor care refuză să se vaccineze.
  • Pe rolul instanțelor vor exista astfel de dosare împotriva discriminării. Oamenii vor mai rezista o perioadă, însă dacă se va strânge lațul și nu vom mai avea acces la malluri, în supermarketuri, atunci lucrurile vor degenera.
  • Există o diferență de tratament pentru cei care refuză vaccinarea, care nu are acoperire din punct de vedere legal.
  • La nivelul spitalelor situația este dramatică. Managerul unui spital din Argeș se confruntă nu doar cu secția ATI plina, dar și cu refuzul cadrelor medicale de a se vaccina și în acelasi timp cu infectarea lor cu virusul în ultimele două săptămâni. Asta inseamnă ca măsurile de prevenire în raspandirea virusului nu mai sunt eficiente.
  • Mai mult, cadrele medicale nu vor sa mai intre în zona roșie. Sporul pentru zona roșie este de 85% din salariul brut din contractul individual de muncă. Nu ne vom confrunta doar cu un val 4 agresiv la populatie, ci și în cazul cadrelor medicale. Dacă anul trecut era bătaie mare pe zonele de la ATI, acum medicii lipsesc.
  • Se incearca modificarea legii 55/ 2020, care prevede masurile de prevenire a virusului, Cu privire la condiționarea exercitării dreptului la muncă al persoanelor din instituțiile publice si private, din centrele rezidențiale, pentru a se obține certificate de vaccinare sau testare.
    Avocatul poporului are o pozitie legat de această masură, asa cum și eu cred, ca este neconstituțională”, a precizat Florina Mureșan.
Citește și:

Ca în lagăr ne vor conduce vietile ruinandu-ne copiii si distrugand toate visurile si demnitatea

Victimele Vaccinurilor Covid au ieșit în strada la New York. ”Câți trebuie să mai moară ca să vă opriți?!”

Epidemiolog prof.dr. Geza Molnar: Impunerea vaccinării înseamnă dictatură

Distribuie acest articol Oficial Media
Share