Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Fostul director al Liceului German din Oradea a murit după ce a făcut rapelul la vaccinul Moderna

Pe 8 martie, prof. Adriana Bunea ajungea în stare gravă la UPU, la doar câteva ore de la efectuarea rapelului. Dar, potrivit medicilor, nu se pot face conexiuni.

Joi seară s-a stins din viață un profesor îndrăgit de generații întregi de copii. Este vorba despre fostul director al Liceului Teoretic German Friederich Schiller din Oradea, profesoara de fizică Adriana Bunea.

După ce a făcut rapelul vaccinului anti-Covid cu Moderna, împreună cu soțul său, și el cadru didactic, starea de sănătate a femeii s-a deteriorat brusc. La doar câteva ore după, Adriana Bunea era internată de urgență la Spitalul Județean Clinic de Urgență Oradea. Se întâmpla luni, 8 martie…

Citește și: Mesaj către MAPN: Alegeți să fiți de partea noastră pe 20 Martie 2021, sau veți suporta consecințele opresiunii popoarelor la nivel global

La UPU a ajuns în stare de inconștiență, în jurul orei 21:30, cu midriază fixă bilaterală (dilatația accentuată a pupilelor), într-o stare generală profund alterată. I s-a făcut și dializă. Medicii din mai multe specialități medicale au luptat să redea viața doamnei profesor. Din nefericire, a suferit o insuficiență multiplă de organe și, cu toate eforturile depuse, a decedat câteva zile după, în cursul serii de joi.

Intoxicație misterioasă și PH acid

„Diagnosticul prezumptiv a fost intoxicație cu substanță necunoscută. Dar nu se poate face o legătură între cele două aspecte. Este puțin probabil să aibă o legătură cu un vaccin. Examenul necroptic va susține sau va infirma diagnosticul de internare. Într-o astfel de situație, în prinicipiu trebuie făcută o autopsie medico-legală”, ne transmitea dr. Adrian Traian Dușe, directorul Spitalului Județean, în cursul după-amiezii de vineri. Alți medici din spital opiniază că nu se poate face o legătură de cauzalitate între vaccin și deces.

Informații din zona medicală transmit că pacienta ar fi suferit o acidoză metabolică severă cu substanță necunoscută. Astfel, organele i-ar fi fost afectate în chip sever de scăderea PH-ului organismului până într-o zonă hiper-acidă, incompatibilă cu viața. Profesor de fizică la rândul său, soțul decedatei confirmă. Vasile Bunea ne-a relatat că, în ultimele două săptămâni, soția sa avusese stări de rău repetate, fără precedent, similare unor crize de fiere. În același timp, domnul Bunea subliniază că, din cunoștințele sale, soția Adriana nu avea probleme deosebite de sănătate. Precum soția sa, Vasile Bunea este profesor de fizică, dar la Colegiul Tehnic Traian Vuia din Oradea. Cei doi soți se cunoscuseră încă de pe băncile facultății.

Citește și: Diana Șoșoacă: ”Domnule PREMIER și TOȚI CEI CARE CONDUCEȚI ROMÂNIA, SUNTEȚI CRIMINALI!”

Filmul zilei fatidice

Soții Bunea au făcut rapelul la vaccin luni, în jurul orei 16, în Orășelul Copiilor, după care s-au îndreptat în plimbare, către mașină. Vasile Bunea relatează că, sosită acasă, Adriana Bunea s-a relaxat în fața televizorului. Soțul ieșise din casă, în jurul orei 18. În jurul orei 20, fiica acestora, Carina Bunea, a descoperit-o pe mama sa, cu o stare generală de sănătate alterată. După insistențele fiicei, a fost chemată ambulanța și, într-un final, femeii i s-a acordat primul ajutor, când deja starea sa de sănătate se agravase.

„Au așteptat după ambulanță și în sufragerie își dădea ochii peste cap. Când a ajuns salvarea, ea era deja cu ochii dilatați și fixați, iar gura încleștată”, relatează soțul.

La Urgențe, medicii au indicat o substanță toxică necunoscută, în sângele pacientei. Joi seara la ora 19:30 a fost declarat decesul femeii. La internare, i se făcuse testul Covid, iar acesta a ieșit negativ.

Autopsia s-a realizat vineri seara, iar analiza acestui examen va fi realizată la IML Timișoara. Rezultatul analizei va surveni în următoarele săptămâni. Conform uzanțelor, s-a deschis anchetă penală IN REM, pentru moarte suspectă.

Autoritățile, pe silențios

Contactată telefonic, directorul DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă ne-a transmis că nu este la curent cu cazul doamnei profesor. Însă prefectul Dumitru Țiplea asigură că nu s-au raportat suspiciuni privind o eventuală conexiune între vaccin și decesul cadrului didactic. Coordonatoarea programului județean de vaccin nu a putut furniza informații, iar purtătorul de cuvânt al DSP Bihor nu a putut fi contactat pentru a transmite detalii despre acest caz.

Citește și:

Astfel, până la ora publicării acestui articol, autoritățile nu ne-au furnizat informații oficiale despre tipul și lotul de vaccin cu care a fost vaccinată persoana decedată.

De decesul profesoarei Adriana Bunea, medicul Valeriu Gheorghiță spune că a aflat din presă.

„Nu am fost informat oficial, am aflat din presă. Aceste cazuri se raportează oficial către ANM. Eu nu sunt o instituție care să centralizeze aceste reacții adverse, indiferent de natură lor. Mie îmi vin toate reacțiile adverse centralizate de la ANM, de la Centrul Național al Bolilor Transmisibile din România. Eu le prezint în atenția opiniei publice săptămânal”, a afirmat medicul la Antena 3.

„O afecțiune gravă care a avut parcursul ei natural”

Dr. Valeriu Gheorghiță a spus că datele pe care le-a aflat din presă arată că decesul profesoarei nu a survenit ca urmare a unei reacții la vaccin.

“Din ce am observat eu, datele medicale prezentate în presă arătau o disfuncţie multiplă de organe care nu are cum să fie legată de vaccin, pentru că, din punct de vedere fiziologic nu se pot instala într-un timp atât de scurt acele disfuncţii multiple de organe. Cu siguranţă, era o afecţiune gravă, preexistentă, care a avut parcursul ei natural, din păcate. Medical, nu este suficient de mult timp ca să contribuie într-un fel sau altul vaccinul. Datele care sunt existente la acest moment arată o suferinţă preexistentă care a avut parcursul ei nefavorabil, fără nicio legătură cu vaccinarea cu cea de-a doua doză de la Moderna. Din păcate, sunt evenimente care ţin de evoluţia biologică a unor boli, cunoscute sau nu. Asta este evoluţia naturală, pe care nu o putem pune pe seama acestor vaccinuri”, a precizat Valeriu Gheorghiță, potrivit sursei citate.

Președintele CNCAV a mai spus că există un cadru metodologic național prin care toate evenimentele adverse care apar după administrarea oricărui tip de vaccin și nu doar pentru cel împotriva Covid-19 trebuie sunt raportate către Agenția Națională a Medicamentului, indiferent dacă se ridică sau nu suspiciunea unei relații de cauzalitate.

sursa: bihon.ro

Citește și:

Spitalele Groazei: Strigătele de salvare ale unei fete. Nu a mai ieșit vie din Spitalele groazei

ȘOCANT! Polițiști din Arad i-au interzis unei bătrâne să participe la înmormântarea soțului său deși avea 4 teste Covid negative

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share