27/11/2020

Șefa DSP Suceava, demisă după ce a dezvăluit raportările false de coronavirus

Manuela Trifan, delegată la șefia DSP Suceava la sfârșitul lunii martie, odată cu apariția focarului de coronavirus, a confirmat marți, într-o discuție avută cu Europa liberă, eliberarea sa din funcție.

În urmă cu patru zile Trifan ar fi confirmat pentru o publicație locală că Suceava a ajuns să fie declarată focar de coronavirus din cauza unei raportări greșite a cazurilor.

Șefa DPS ar fi admis această greșeală în discuția cu jurnalistul de la Monitorul de Suceava, care a scris că DSP ar fi raportat numărul de teste pozitive ca număr de persoane depistate cu coronavirus.

Suspiciunea că undeva există o greșeală a apărut de la faptul că Suceava raporta un număr foarte mic de persoane vindecate și un număr inexplicabil de mare de cazuri, comparativ cu restul județelor.

Trifan a declarat în presa locală că a început să verifice personal situația, caz cu caz, și până acum a reușit să stabilească situația exactă, retroactiv, pentru toate cazurile de vindecare, până la începutul lunii mai. Același lucru l-a făcut, miercuri, 13 mai, și Spitalul de Urgență Suceava, care la început nu introducea în tabelele de raportare cazurile de persoane vindecate și externate. ”Ieri spitalul s-a mobilizat exemplar pentru actualizarea listelor. Eu am verificat personal toți vindecații, până la începutul acestei luni. Am luat caz cu caz”, a declarat Trifan.

De asemenea, de circa două săptămâni DSP Suceava lucrează pe platforma informatică „Corona”, astfel încât evidența se poate ține precis.

Șefa DSP a arătat că probleme sunt în verificarea datelor de la începutul epidemiei, când, se pare, „s-au raportat teste, nu persoane pozitive”. „Sunt cazuri cu nume și prenume, dar fără CNP, fără adresă, nu le putem aloca nici unei unități administrativ teritoriale, pur și simplu nu știm de unde sunt”, a afirmat Trifan.

Şefa DSP încearcă să justifice „eroarea” invocând faptul că la începutul pandemiei, funcționarii DSP lucrau în ture de câte 4 ore la introducerea datelor în sistem, fiecare după propria metodă și pricepere, calificarea celor mai mulți dintre ei nefiind informatica.

Este posibil ca fiecare să fi introdus rezultatele pozitive venite pe tura lui, fără să verifice dacă persoana respectivă este la primul test pozitiv sau dacă a fost un rezultat la o retestare. Prin urmare, în loc să fie raportată o persoană cu trei rezultate pozitive, în sistem apar trei cazuri pozitive. Același lucru ar putea să fie valabil și la raportarea cazurilor noi.

În discuția avută marți cu Europa liberă, Trifan a dat înapoi și a spus că singura sa greșeală este că a acceptat discuția cu jurnalista din presa locală, în condiții improprii, fără documente în față, deși declarațiile sale nu privesc cifre și se referă la o situație de fapt.

În aceste condiții, s-ar pune sub semnul întrebării însăși declararea Sucevei ca focar de coronavirus și intrarea sa în carantina din care a ieșit cu o zi înainte de încheierea stării de urgență.

Trifan spune că nu i-au fost aduse reproșuri odată cu înlăturarea sa din funcție și că se va întoarce la Iași, la postul său de inspector din care a fost delegată în urmă cu două luni.

În documentul semnat de directorul de resurse umane din minister, Trifan este anunțată că de miercuri, 20 mai, îi încetează numirea „pe funcția de director executiv la Direcția de Sănătate Publică Suceava”.

Delegația sa, spune Manuela Trifan, ar fi urmată să se încheie în iulie. Ea a spus că este bucuroasă că se poate întoarce acasă, la familia din Iași, pe care nu și-a mai văzut-o de două luni, de când a fost delegată la Suceava.

Trifan a înlocuit-o la șefia direcției pe Silvia Boliacu, economist fost subprefect susținută de guvernul ALDE-PSD.

UPDATE – „Postul de director executiv la DSP Suceava este vacant. Doamna Manuela Trifan nu a fost demisă, ci a revenit pe funcția de execuție ocupată prin concurs ca urmare a încetării exercitării cu caracter temporar a funcției publice de director executiv la DSP Suceava”, a declarat la întrebarea Europei libere, Grupul de comunicare strategică.

Numai că în interviul acordat marți Europei libere Manuela Trifan a spus că delegarea sa la șefia DSP Suceava înceta pe 1 iulie.

sursa: romania.europalibera.org

Povestea incredibilă a unei femei internată forțat. ”Astronauții” au ridicat-o la 2 noaptea


Pandemia ne-a schimbat obiceiurile în 40 de zile


Alexandru Rafila: Măștile NU se poartă pe stradă!


Viorel Cataramă demontează mascarada c0vid. Dacă e să fac pușcărie, atunci…


Demascare: Coronazeus sau planul ”fricii”. S-au scurs informații de la Cancelarul Sebastian Kurz


Masca ne face mai mult rău decât bine!


Cât de prost să fii ca să vorbești despre măști!? Atât cât trebuie


Declarații șocante! Teste CORONA pozitive la o capră și un fruct – video

Profetiile stiintifice despre societatea post-coronavirus. Adevaratul scenariu in cinci etape

Planul unor minți bolnave:

Medic american afirmă pe un post TV că totul este o escrocherie


Exclusiv- ULTIMA ORĂ -Cel mai important editorial al acestor vremuri:

Distrugerea bisericii și a libertății de conștiință – Fenomenul Pitești-Stanford I

Epidemiolog renumit către Angela Merkel: ”numărul deceselor Covid este fals”

Citește și:

Mesajul unui profesor despre HAOSUL din educație: Tabletele mult promise sunt bune pentru video call!


S-a terminat bandalia? Alexandru Rafila spune că al doilea val va fi așa și așa, mai la iarnă


Noua Declarație a Drepturilor Omului. Nu vreau pașaport ca să-mi sărut copilul!


Nu înțeleg de ce nu poți ieși din localitate. Adică în afara localității stau virușii în „cohorte” și te atacă? 


Dictatura politico-medicală are o spoială de știință – Dr. Vasile Astărăstoae: video


Mi-a fost falsificat testul. M-au internat fără voia mea- acuză managerul Spitalului Județean


Dr. Răzvan Constantinescu spune că sunt mai mulți doctori decât pacienți. ”Unii se maimuțăresc în costume de scafandri spațiali”


Distrugerea bisericii și a libertății de conștiință – Fenomenul Pitești-Stanford 2


Învățătoarele aduc de acasă pâine, margarină, gem și suc de mila pruncilor. Pandemia minții

Noua Declarație a Drepturilor Omului. Nu vreau pașaport ca să-mi sărut copilul!

Criza actuală între o boală a trupului sau invenția unor minți bolnave:

Dr. Rashid Buttar afirmații devastatoare despre situația actuală: ”Fauci a ajutat la crearea Covid 19”

O sinteză completă a pierderii libertăților, poate cea mai gravă din istorie:

O erodare a libertăților nemaivăzută de la Al Doilea Război Mondial

Europa fierbe:

Proteste sâmbătă în Germania:“Libertatea nu e totul, dar totul fara libertate e nimic”


Suedia a reușit fără izolare. Experimentul dă semne că merge


Virusul se stinge singur. În câteva zile ne reluăm viața socială, declară imunologul Le Foche

Distribuie acest articol Oficial Media
Share