Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

6 tehnici esențiale într-o cofetărie de top

Vrei să-ți transformi pasiunea pentru cofetărie într-o profesie? Pe lângă creativitate, pasiune și precizie, este esențial să deții și câteva tehnici care îți vor ușura munca și te pot ajuta să creezi deserturile perfecte. Citește până la capăt și vei descoperi care sunt tehnicile pe care oricare patiser ar trebui să le cunoască.         

Iată care sunt cele 6 tehnici pe care ar trebui să le știe cei care vor să stăpânească arta cofetăriei:

  1. Stăpânirea punctului de zahăr

Această tehnică este nelipsită din cofetăriile care creează deserturi ce au la bază caramel sau siropuri. Ca să obții mereu consistența dorită ai nevoie de zahăr rafinat, ustensile curate, complet uscate și un termometru pentru zahăr. Pentru a evita cristalizarea, evită să amesteci zahărul în mod frecvent în timp ce acesta se topește. Culoarea caramel deschis denotă punctul ideal pentru siropuri, în timp ce culoarea chihlimbarului te anunță că siropul tău este gata pentru deserturile caramelizate.

  1. Stăpânirea artei de a lucra cu pastă de zahăr

Frământarea corectă pastei de zahăr este o tehnică extrem de importantă pentru a ridica deserturile tale la nivelul de excelență. Stăpânirea acestei tehnici presupune, în primul rând, să alegi o pastă de înaltă calitate pe care să o încălzești ușor în mâini și să o modelezi sau să o sculptezi folosind instrumente specifice. Pentru a crea prăjituri sau torturi perfecte, alege gama de materii prime pentru cofetării de la Tomvalk. Deserturile tale vor deveni memorabile și vor cuceri toate gusturile.

  1. Cum să obții o bezea fermă

Dacă vrei să realizezi Pavlova trebuie să ai o bezea fermă și stabilă. Alege întotdeauna ouă proaspete pe care le lași să ajungă la temperatura camerei. După ce le separi cu grijă pentru a nu fi afectată capacitatea de spumare, în timp ce bați albușurile, adaugi treptat zahărul peste acestea până când se formează vârfuri care rămân ferme.

  1. Baterea untului

O cremă de unt perfectă reprezintă secretul multor prăjituri. Dacă vrei să obții o textură netedă, cremoasă și o aromă bogată, este crucial să alegi ingrediente de calitate pe care să le încorporezi bine. Bate untul până devine cremos, încorporează treptat zahărul ca să previi formarea bulgărilor și adaugă lapte sau smântână cu lingurița până obții textura dorită.

  1. Decorarea prăjiturilor

Dacă vrei să-ți exprimi creativitatea într-un mod cât mai original, ai nevoie de duze cu forme diferite. Acestea sunt esențiale pentru a crea trandafiri, petale, scoici, broderii sau alte margini și contururi detaliate.

  1. Călirea ciocolatei

Dacă creațiile tale au la bază ciocolată, este important să temperezi ciocolata în timpul topirii sau răcirii. Încălzește două treimi din ciocolată neagră până când ajunge la aproximativ 45°C și 50°C. Adaugă treimea rămasă și amestecă până când toată compoziția este topită și ajunge la temperatura optimă de 27°C. Temperatura de lucru a ciocolatei este de 31°C, așadar, este necesară reîncălzirea blândă a acesteia.

Pentru a perfecționa tehnicile de mai sus, nu ai nevoie decât de ingrediente atent selecționate și timp. Astfel, ideile tale vor prinde contur și vei realiza adevărate opere de artă, unice și comestibile.

Sursă foto: pexels.com

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share