14/05/2021

AU ÎNCEPUT COMPETIȚIILE SPORTIVE ÎN STRAJA

A fost mare bucurie sâmbătă la Straja, unde au avut loc două competiții  sportive,  de anvergură: Cupa Baloo și prima ediție a Banked Slalom 2021.

 Mascota staţiunii Baloo a împlinit  21  ani şi, ca de fiecare dată, cei care îl iubesc nu au uitat de el. Un tort uriaş, din fructe şi miere, a fost pe placul sărbătoritului, care l-a mâncat pe îndelete sub privirile admiratorilor. Chiar dacă a fost pandemie,  toți participanții au fost bucuroși să-l vadă de Baloo savurându-și deliciosul tort și cu toții,  au primit mici  delicii culinare făcute în cinstea sărbătoritului.

Fie că era vară sau iarnă, turiștii, și în special copiii, care urcau  la Straja,  trebuiau neapărat să imortalizeze momentul întâlnirii cu un urs brun, uriașul pădurilor. Și astfel Baloo, pentru nenumăratele recompense culinare primite, a devenit o vedetă, știind chiar să pozeze ca un fotomodel. Mii de instantanee și poze există acum pe rețelele de socializare, faima sa trecând de mult pragul Văii Jiului și a țării. Baloo are și povestea sa transpunsă în ilustrate animate și prezentate turiștilor pe panourile de la telegondolă.

Peste 170 de copii s-au înscris la Cupa Baloo la schi. Competiția  a fost una strânsă, iar departajarea câștigătorilor s-a făcut de multe ori la câteva  zeci de secunde

 Câștigătorii au primit din partea organizatorilor cupe, diplomă, medalii și premii în bani.

Festivitatea de premiere a avut loc pe terasa Montana, acolo unde toți participanții la competiția de schi au fost întâmpinați de gazde  și de invitatul vedetă,   Andi  Moisescu de la PRO TV.

În primul rând, vă spun „Bine ați venit în paradis!  Se întâmplă aici, la Straja, prima ediție a „Banked Slalom 2021”. Este pentru prima oară când se întâmplă așa ceva în România. Genul acesta de competiție a fost organizată pentru prima dată, în 1985, de marele rider Tom Sims. El a provocat riderii să-l învingă pe traseul creat de el (competiție cunoscută în zilele noastre și sub numele de „Mt. Baker Legendary Banked Slalom”). Noi am încercat să ducem povestea mai departe și am adus-o într-un loc unic în România, pe celebra Pârtie Canal, o zonă absolut minunată” a trasmis celor prezenți cunoscutul om de televiziune.

Competiția, organizată de Boarding Nation şi H2O Shop, a adunat la start nu mai puțin de o sută de participanți, snowboarderi de nivel avansat, din toate colțurile țării. Organizatorii au pus la bătăie premii tentante, oferite celor mai buni dintre aceștia, cu ajutorul sponsorilor.

Chiar dacă vremea  le-a cam dat de  caporganizatorilor celor două competiții, ziua de sâmbătă va rămâne o zi de neuitat pentru cei care au urcat în stațiunea montană hunedoreană Straja, deoarece, s-au putut încărca spriritual la Schitul din Straja și au luat cu asalt pârtiile de schi și cele două competiții unice în România,cele două competiții sportive  fiind un bun prilej de a promova încă odată stațiunea montană hunedoreană Straja. Iar următoarea competiție sportivă  va avea loc sâmbâtă 6 martie- Cupa Comexim 2021.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share