Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Carmen Holban: Este datoria noastră, înainte de toate, să le cultivăm dragostea pentru lectură

Astăzi, la Moreni, a fost marcată Ziua Internațională a Cărții pentru copii. Evenimentul a fost organizat de femeile social democrate din Moreni, alături de deputat Carmen Holban și vicepreședinte OFSD Dâmbovița, Luciana Cristea. O inițiativă lăudabilă, pe care o putem da ca și exemplu de bune practici. Dacă reușim să educăm și să cultivăm  inimile și mințile celor mai mici, vom planta semințe pentru o generație care va avea ”dicționar” pentru viață.
Ziua Internațională a Cărții pentru Copii a fost sărbătorită pentru prima dată în 1967 și este celebrată pe data de 2 aprilie a fiecărui an. Scopul este de a promova cărțile pentru copii și lectura pentru cei mici.
Ziua Internațională a Cărții pentru Copii se întâmplă pe 2 aprilie, pentru că tot la această dată este ziua de naștere a cunoscutului autor Hans Christian Andersen. Scriitorul danez este renumit pentru basmele sale fermecătoare: „Degețica”, „Hainele cele noi ale împăratului”, „Mica Sirenă” și „Rățușca cea urâtă”.

Carmen Holban: Este datoria noastră, înainte de toate, să le cultivăm dragostea pentru lectură și să le oferim posibilitatea de a învăța din paginile unei cărți

„Cărțile copilăriei au un loc special în amintirile tuturor! Deschid ușile imaginației și ale universului acolo unde posibilul și imposibilul se întâlnesc. Trebuie să-i ajutăm pe cei mici să treacă pragul către noi lumi, să-și cunoască eroii și să învețe despre prietenie, curaj și iubire.
 Și, pentru că pe 2 aprilie sărbătorim Ziua Internațională a Cărții pentru Copii, ce cadou ar fi fost mai potrivit pentru cei mai mici dintre locuitorii din Moreni?
 Alături de doamna Luciana Cristea, vicepreședintă a OFSD Dâmbovița, doamna președintă a organizației municipale, Iulia Rădulescu, și colegele noastre din Moreni, am avut plăcerea de a le oferi copiilor din municipiu cărți ce îi vor purta către aventuri nesfârșite și vise colorate.
Este datoria noastră, înainte de toate, să le cultivăm dragostea pentru lectură și să le oferim posibilitatea de a învăța din paginile unei cărți. Le dorim tuturor biblioteci pline de expediții și de bucurii nemăsurate!”, a transmis Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, pe pagina de facebook.

În România sunt 1,4 milioane de copii afectaţi de sărăcie şi care cresc în cămine unde nu există şi n-a existat niciodată vreo carte

O statistică din 2019 a Eurostat arăta că 95% dintre români nu cumpără nici măcar o carte pe an. Piața cumpărătorilor de carte este de 1,3 milioane de persoane, multe dintre volumele achiziționate fiind cărți de școală.
„Conform Băncii Mondiale, România ar putea câştiga un miliard de euro anual din creşterea productivităţii şi a veniturilor din taxe, dacă ar reuşi să ridice nivelul de educaţie al cetăţenilor afectaţi de sărăcie. Cifrele arată că un copil dintr-o familie săracă e expus la de trei ori mai puţine cuvinte decât unul dintr-o familie cu venituri medii. În România sunt 1,4 milioane de copii afectaţi de sărăcie şi care cresc în cămine unde nu există şi n-a existat niciodată vreo carte. Cercul vicios al sărăciei poate fi rupt doar prin educaţie. Este poarta de scăpare pentru copiii din mediile defavorizate”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei OvidiuRO.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share