Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

CEHIA a votat împotriva extinderii stării de urgență

Parlamentul ceh a votat împotriva extinderii stării de urgență a țării legate de COVID.

Guvernul minoritar al prim-ministrului Andrej Babiš i-a îndemnat pe parlamentari să susțină votul în încercarea de a stopa izbucnirea infecțiilor cu coronavirus.

Starea de urgență conferă cabinetului ceh puterile de a impune măsuri stricte la nivel național și de a limita drepturile oamenilor în timpul crizei de sănătate.

Dar camera inferioară a Parlamentului ceh a refuzat cererea guvernului de a prelungi măsura dincolo de duminică.


Răzvan Constantinescu: Sunt medic. Nu port mască în afara activității profesionale și NU MĂ VACCINEZ!


Doar 48 de deputați din 106 prezenți au votat pentru susținerea extinderii, care autorizează, de asemenea, guvernul să desfășoare armata și pompierii sau să țină cele mai multe afaceri închise.

Miniștrii au avertizat că această mișcare va înrăutăți situația și ar putea cauza prăbușirea sistemului de sănătate aflat în dificultate.

“Vom intra în istorie ca o țară care s-a demobilizat în mijlocul unui război”, a declarat joi ministrul de interne Jan Hamacek parlamentarilor.

Ministrul Sănătății, Jan Blatny, a avertizat, de asemenea, că situația epidemică se va agrava în mai puțin de două săptămâni și va afecta puternic spitalele deja supraaglomerate ale țării.

Dar partidele de opoziție au susținut că blocarea nu a limitat răspândirea virusului și au acuzat guvernul că nu face suficient pentru a sprijini companiile afectate de restricții.

Votul înseamnă că barurile, restaurantele și cafenelele se pot redeschide luni, în timp interdicția de a aduna mai mult de două persoane și de a circula noaptea, vor fi anulate.

Starea de urgență actuală a fost introdusă la 30 septembrie, iar guvernul ceh va trebui să utilizeze alte opțiuni legale, unele restricții, cum ar fi regiunile individuale.


Virusologul șef al Belgiei spune că trebuie folosite fraze șocante, acorduri cu presa și reclame. Trebuie instrumentalizată frica pentru a controla populația


Vom aplica imediat toate acele opțiuni rămase pe care le avem “, a spus Blatny,” [dar] nu sunt la fel de eficiente “.

Țara a înregistrat un milion de cazuri confirmate și 18.000 de decese de la începutul pandemiei, în timp ce numărul de cazuri noi zilnic a ajuns recent la 10.000.

Autoritățile din Germania vecină au închis granițele cu Republica Cehă și regiunea austriacă Tirol, pentru răspândirea variantelor extrem de contagioase ale coronavirusului.

Între timp, vineri, aproape 600 de polițiști cehi au fost detașați pentru a impune blocarea completă a celor trei zone de frontieră cele mai afectate Cheb, Sokolov și Trutnov.

Un sondaj publicat miercuri a evidențiat scepticismul larg răspândit în țară cu privire la pandemie, mai puțin de jumătate dintre cehi spunând că vor rămâne acasă dacă ar avea simptome de COVID-19.

sursa: euronews.com


Mai știe cineva de IZOLETĂ? De spitalele de campanie ați auzit vreodată ceva? ?

IZOLETA -Unul dintre primele elemente psihologice de manipulare si crearea panicii.
Urmăriți-ne pe TELEGRAM: https://t.me/om11xmedia

Citește și:

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share