Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Medic: Purtarea măştilor la copii. Răul pe care îl face inspiraţia propriilor toxine

Medic epidemiolog și infecționist, academician, profesor, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi reprezentant al României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii timp de trei decenii, dr. Traian Ionescu a luptat vreme de 60 de ani cu epidemiile. Acum are 91 de ani și trăiește în Căminul de Vârstnici „Nicolae Cajal” din București. De aici, a trimis o scrisoare către cristoiublog în legătură cu o problemă controversată a acestei perioade: măștile la copii.

„Sunt dr. Traian Ionescu şi vreau să vă spun câteva cuvinte în legătură cu purtatul măştii, care este de folos, dar care ridică unele probleme în privinţa purtării măştii la copii.

De obicei, caracteristicile infecţioase sau ale infecţiilor respiratorii, indiferent că fac parte din familii diferite, cum ar fi ortomixovirusii, gripă, paraviridele, rujeola, rubeola sau chiar actualul coronavirus, din familia coronaviride, care circulă la noi, au fost încadrate în grupul 4, cu o contagiozitate şi o virulență extraordinar de mare.


Citește și:

Dați de știre tuturor, pe 19 septembrie avem întâlnire în Piața Universității. În cușcă și cu botniță! Vrem educație LIBERĂ, nu reeducare FORȚATĂ!


Din această cauză, contagiozitatea este foarte greu de evitat, unele dintre ele având o variantă antigenică foarte frecventă, ceea ce îngreunează şi găsirea şi prepararea rapidă a unui vaccin. Prevenirea infecţiei cu acest virus trebuie făcută, deci, prin măsurile clasice pe care în prezent dvs. le cunoaşteţi deja. Aceste măsuri nu au rolul de a ne scăpa de boală, ele au rolul să împiedice răspândirea unei cantități mari de virus pe care să-l inspirăm, astfel încât sistemul imunitar să poată răspunde virusului.

Una dintre măsuri este purtarea măştii, problemă atât de discutată de publicul nostru. Ceea ce este clar acum, este că masca trebuie purtată, dar asta nu înseamnă că organismul nu suferă în raport cu organul țintă, adică plămânul, şi anume alveolele.

Citește și:

Nou: Documentar cutremurător. Demascarea planului Coronavirus

Problema care se pune este că, în ceea ce priveşte copilul, problema devine discutabilă și mă surprinde că nici medicii pediatri şi nici medicii pneumologi, probabil pentru a nu deranja experții pandemiei, nu pun în discuţie că această grupă de vârstă este afectată de păstrarea acestui tip de mască, fără un filtru care să elimine expiraţia. Purtând măști care nu au un filtru necesar cel puţin pentru expiraţie, acești copii, după ce expiră în mască, vor inspira rezultatul expirației, acesta fiind ceea ce inspiră, din nou, copiii.

Ce se elimină într-o expiraţie? Şi după ce inspirăm şi apoi expirăm, știm ce expirăm? 

În general, ţinând seama de alimentaţia actuală, care este o alimentaţie de tip occidental, aceasta generează aproximativ un miliechivalent pe kg de hidrogen zilnic ca rezultat al metabolismului substanţelor pe care noi le ingerăm şi care conţin sulfuri, cisteina, metionina şi aminoacizi cationici, cum ar fi lizina şi arginina. Or, se ştie că hemostaza acidobazica există în 3 componente, dintre care voi numi doar 2 mecanisme.

Prin expiraţie se elimină nişte substanţe, gaze care rămân și se impregnează în calitatea materialului măştii pe care copilul o poartă pe faţă. Se va întâmpla un fenomen intâlnit frecvent în practică, o acidoză respiratorie, deci o creştere primară a hipoventilaţiei alveolare, adică a presiunii CO2, cu răspuns renal compensator, cu creştere de secreţie de hidrogen, care apare la 3-5 zile şi duce la creşterea H2CO3 în plasmă.

Ciește și:

Edward Snowden: Guvernele se folosesc de COVID-19 pentru a ne „monitoriza așa cum nu au mai făcut-o niciodată”

Pe scurt, am spus ceea ce se întâmplă în această punere a măştii pe faţa copilului. S-ar putea spune că, prin această intervenţie a mea, m-aş opune măştii. NU! Dar în afară de aceste substanţe, în afară de aceste schimbări care se petrec în şist metabolic, se expiră în mască frecvent şi germenii pe care îi inspirăm şi apoi îi expirăm, deci tot ceea ce plămânul expiră ca nefiind favorabil sănătăţii rămâne în mască, nu se elimină, ci se inspiră din nou, cu consecinţele pe care vi le-am amintit.

Din această cauză, propun ca, fără o mască prevăzută cu filtru expirator care să elimine toate aceste substanţe nocive pe care copilul le inspiră din nou, orele când copii poartă mască fără filtru de expiraţie să ţină 30-40 min şi apoi profesorul de gimnastică să îi adune şi să facă exerciţii de expiraţie şi inspiraţie. Sigur că da, ar fi fost de dorit butelii de oxigen, dar sunt periculoase în mediul şcolar.

Doctor microbiolog: ”Testul de Corona nu are nicio validitate”, afirmă profesorul Stefan Lanka

Rămâne, însă, o propunere pe care v-o fac şi am auzit-o întâmplător de la un domn care trăieşte în America de Sud, care a spus că pregăteşte un număr de 1 milion de măşti cu filtru şi le va trimite în România.

Chiar și noi, adulții, va trebui să găsim, din jumătate în jumătate de oră sau măcar din oră în oră, un loc izolat sub un arbore, să facem exerciţii respiratorii pentru a ne oxigena plămânii.

Răul pe care îl face inspiraţia de către copii a propriilor toxine, în perioada când plămânii lor se dezvoltă, se va repercuta foarte târziu în starea lor de sănătate.

Vă rog să ţineţi cont de această observaţie pe care o fac: DA, sunt pentru purtarea măștii la copii, dar cel puţin cu filtru expirator, altfel s-ar putea şi nu zic s-ar putea că deja s-au citat pentru cei care au fost bolnavi de acest virus, s-ar putea să rămână cu o dezvoltarea defectuoasă şi cu suferințe pulmonare toată viaţa. Vă rog să ţineţi seama de această observaţie şi să luaţi măsurile în consecinţă!


Citește și:

Universitatea Oxford dă verdictul final: ”Numărul îmbolnăvirilor de covid este fals!”, relatează BBC

La Sofia, bulgarii au aruncat măștile și le-au dat foc în fața ministerului

A apărut adevărul. Numărul de decese nu este cel anunțat de massmedia. Centrul pentru Controlul Bolilor a publicat datele oficiale

Actrița Carmen Tănase nu crede în Covid19: ”Acest virus este un plan și ținta sunt copiii”

Christian Perronne, șef departament boli infecțioase: „UE vrea să fie raportate cât mai multe teste pozitive posibil. Logica este să vă sperie”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share