Miliardarul Petr Kellner, cel care controla Pro Tv, a murit într-un accident de elicopter

Cel mai bogat om din Cehia, Petr Kellner, a decedat într-un accident de elcopter în acest weekend pe când se afla la schi în Alaska, relatează agențiile internaționale de presă.

Accidentul în care ar fi murit Petr Kellner a avut loc lângă un ghețar din Alaska. Șase persoane, printre care și miliardarul, s-au prăbușit cu elicopterul care îi transporta către zona de schi. O singură persoană a supraviețuit, însă se află în stare gravă, au menționat serviciile de intervenție din Alaska.

Aceeași sursă a declarat că Petr Kellner, alături de un alt ceh, doi ghizi locali și pilotul au decedat în urma prăbușirii elicopterului Airbus AS350 B3 lângă ghețarul Knik.

Primele informații arată că miliardarul ceh se afla cazat la Tordrillo Mountain Lodge, cabană care oferă, contra sumei de 15.000 de dolari / persoană, pachete săptămânale care includ transport către zona de schi cu elicopterul.

„Aceste vești sunt devastatoare pentru personalul nostru, pentru comunitatea în care activăm și pentru familiile celor decedați. În cei 17 ani de operațiuni este prima dată când ne confruntăm cu un astfel de eveniment”, au declarat reprezentanții unității de cazare. Ei au menționat și că Petr Kellner era un oaspete care frecventa des Tordrillo Mountain Lodge.

Petr Kellner a fost cel mai bogat om din Cehia, cu o avere estimată de Bloomberg Billionaires Index la 15,9 miliarde de dolari şi ocupa locul 68 în topul celor mai bogaţi oameni din lume.

În octombrie 2019, grupul american CME – Central European Media Enterprise – principalul acţionar al PRO TV, cel mai mare canal de televiziune din România, a anunţat că a ajuns la o înţelegere definitivă pentru a fi achiziţionat de PPF, într-o tranzacţie estimată la 2,1 miliarde de dolari.

Miliardarul avea afaceri şi pe piaţa imobiliară în România fiind proprietarul sediului ING Bank şi al complexului Metropolis Center din Bucureşti.

sursa: economica.net

Citește și:

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share