Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Vlad Voiculescu: ”Modificarea legii 95 dă puteri sporite medicilor și nu vor răspunde de malpraxis”. Șocant! În ce s-ar putea transforma spitalele?

Când vorbim de paturi la ATI, vorbim de 6 sau 12 paturi. Capisci? Se tot încearcă inducerea în eroare a populației că spitalele sunt pline când de fapt sunt goale. Că medicii nu mai fac față, că la terapie intensivă este ocupat 100%. Acest PLIN, acest 100%, sau CAPACITATEA MAXIMĂ este folosit tocmai pentru inducerea panicii. Nu se folosesc niciodată numerele 6 sau 10 sau 12 pentru că populația ar afla că nu este nicio apocalipă, așa cum vor copiii demenți să transmită.

Ministrul Sănătății, după ce presa a publicat sute de cazuri de crime -din neglijență, din neștiință sau chiar cu premeditare- spun cu premeditare pentru că atunci când ai un pacient stai lângă el minut de minut nu îl legi de pat și te întorci peste două zile, acest ministru spune că medicii nu pot fi acuzați de malpraxis.

Vlad Voiculescu, a declarat, joi, că în perioada stării de alertă medicii de alte specialităţi decât boli infecţioase sau ATI vor putea îngriji pacienţi COVID-19fără să fie răspunzători pentru daunele şi prejudiciile produse în exercitarea profesiunii, scrie Agerpres.ro.

Decizia a fost luată de Guvern, prin ordonanţa de urgenţă de modificare a Legii sănătăţii, a precizat Voiculescu.

Am spus-o de multe ori. În spaţiul public se vorbeşte despre paturi ATI, despre necesitatea de a creşte capacitatea la ATI. Se vorbeşte de paturi ca şi cum am vorbi despre mobilă. Limitarea principală este a resursei umane. Şi atunci vorbim de medici obosiţi, de asistente şi toţi care contribuie, vorbim despre limitări, pe care le eliminăm astăzi, date de lege, o lege care îi face pe medici de anumite specialităţi să se teamă de eventuale consecinţe ale unui lucru pe care doresc să-l facă: să ajute în secţiile de terapie intensivă sau acolo unde sunt îngrijiţi pacienţi cu COVID -19. Astăzi, prin ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii 95, Legea sănătăţii, am stabilit că pe durata stării de alertă, alte specialităţi medicale decât cele de infecţionişti, ATI-şti, pot veni în ajutorul colegilor lor, cu respectarea protocoalelor de practică medicală care sunt aprobate prin ordin al Ministerului SănătăţiiDeci, stabilim că medicii respectivi nu sunt răspunzători pentru daune şi prejudiciile produse în exercitarea profesiunii desfăşurate. Dacă protocoalele medicale sunt respectate, nu avem niciun fel de teamă de vreo consecinţă„, a anunţat Voiculescu, după şedinţa de guvern.

În ce s-ar putea transforma spitalele?

El a spus, răspunzând întrebărilor pe această temă, că este o soluţie bună folosită de mai multe state şi este vorba doar de „o punere în lege, în legislaţia în vigoare, a unei normalităţi„.

Întrebat dacă un medic psihiatru sau ortoped poate trata un pacient la terapie intensivă, ministrul Sănătăţii a răspuns: „Dacă are pregătirea necesară, are alături eventual şi un specialist care îi este suport şi urmează protocolul, atunci sunteţi în siguranţă„.

Secretarul de stat Andreea Moldovan a explicat, la rândul său, că această decizie aduce un plus de linişte pentru medicii care lucrează acolo. Părerea mea este că e un lucru care în sfârşit aduce o normalitate în ceea ce se întâmplă în sistemul medical şi aduce un plus de linişte pentru medicii care lucrează acolo„, a adăugat Moldovan.

Ne întrebăm dacă asta nu este o modificare a legii prin care ”lagărele de exterminare medicală” de la Sibiu, Tg Mureș, Arad și altele –vezi cazurile din presă- ”Spitalele Groazei”, să poată continua nestingherite teroarea și tortura asupra pacienților. Un precedent periculos prin care nimeni nu răspunde de oamenii care mor, dacă s-a respectat protocolul. Păi pacientul nu este șurub la strung și nu funcționează după un protocol. Pacientul este o ființă umană.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share