Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

După ce ne-am fi cheltuit măririle de salariu la cârciumă, plecăm în concedii în Egipt

După cum știți, sunt profesor în România. Și ca orice profesor din România, nu știu multe lucruri, după unii nu știu nimic. Dar asta, este altă poveste.
Să revenim…

Altă Mărie, cam aceeași pălărie

După ce am aflat eu acum vreun an că nu merit mărire de salariu, (conform legii, să ne înțelegem), pentru că o să merg cu banii la cârciumă, acum am aflat unde îmi petrec vacanțele.
Dar să detaliez, cum s-ar spune să vă scot din ceață.
Guvernarea liberală ne-a pricopsit cu doi miniștri ai educației unul și unul.
Pe ministrul Anisie am analizat – o și criticat-o și în dungă. Inconsecventă, preocupată mai mult de cariera politică și de adunat voturi decât de problemele educației. Ieșea la declarații din ani în Paști repetând obsesiv că profesorii habar nu au de predarea on-line și că vor fi 500.000 de tablete pentru elevi.

Că nu a avut dreptate s-a dovedit foarte repede. Profesorii români au fost printre primii care s-au adaptat predării on-line, iar cele 500.000 de tablete ai fost vreo 125.000 (pe principiul cei patru evangheliști au fost trei, Luca și Matei).
Dar ca să fie bine să nu fie rău, Anisie a fost răsplătită cu un fotoliu de senator și funcția de președinte al Comisiei pentru Învățământ din Senat.
Și a venit în locul dumneaei augustul Sorin Cîmpeanu. Atitudine imperială, întotdeauna privește de sus, privire de deținător al adevărului absolut, cu cifre și statistici la purtător.

Cum am aflat eu unde îmi petrec concediul….

Spre deosebire de Anisie, ministrul Cîmpeanu este toată ziua la TV. Face aproape zilnic turul televiziunilor, cu accent pe DIGI 24 (de ce nu mă miră?) și s-a specializat în aruncatul cu petarde în spațiul public. Nu orice petarde, să ne înțelegem…toate împotriva profesorilor.
A debutat cu un discurs despe lacunele dobândite de elevi în învățarea on-line. Nu erau lacune acumulate din cauza lipsei mijloacelor IT și lipsei de conexiune la internet a elevilor, nu din cauza lipsei de interes a unor elevi pentru studiu. Erau din cauza lipsei de pregătire a profesorilor. A îndulcit un pic discursul spunând că profesorii au făcut ce au putut.
Nu domnule ministru ! Profesorii nu au făcut ce au putut. Profesorii au făcut ceea ce trebuie. Iar în demersul lor nu au fost sprijiniți de nimeni, nici logistic, nici în pregătire.
Când a început campania de vaccinare singura preocupare a ministrului educației a devenit vaccinarea. Foarte bine și lăudabil până în momentul în care a început, mai mult sau mai puțin voalat, să amenințe. Profesorilor care nu se vaccinau li se sugera că s-ar putea să li se interzică accesul în școală, la examene. Interesant, nu?
De fapt, profesorii au dreptul și ei de a decide ce fac cu viața lor. Au obligația de a respecta regulile de combatere a pandemiei, dar nici mai mult nici mai puțin.

Din seria ce idei trăznite a mai avut ministrul meu

I-a venit ministrului ideea orelor remediale. Lăudabilă inițiativă. Părinții au ovaționat, elevii au cam strâmbat din nas, profesorii au sărit în sus de bucurie. Aveau să fie plătiți cu 100 de lei pe oră. Wow!!! au spus colegii noștri creduli sau cei colorați politic în galben-albastru sau portocaliu-albastru. Pe bune? am întrebat noi, ăștialalți, care știam cu ce se mănâncă promisiunile ministeriale. Și a fost…ca noi.
Domnule ministru cu ce tupeu veniți dvs în fata profesorilor să le cereți să participe la examenele naționale cu promisiunea unor sume fabuloase când din februarie îi duceți cu preșul când o vorba de plata orelor remediale? Om fi noi…cum ne cred guvernanții, dar nu toți și nici chiar așa.

Cum am aflat eu unde îmi petrec concediul….

Am remarcat ca ministrul meu este un genist de geniu. Se pricepe „maxim” cum spun copiii mei la…aruncat petarde. Dar nu orice petarde, ci din acelea care aruncă profesorii în groapa cu lei.
Așa a făcut și cu mult trâmbițatul concurs de directori. Anunțat cu surle și trâmbițe de argint s-a dovedit a fi….fâs. Aplaudacii se încruntă. Dar…. Mai acum o săptămână a venit ministrul meu și a spus că…se amână concursul pentru luna septembrie. De ce?
Acum explodează petarda… PENTRU CA PROFESORII AU BILETE DE CONCEDIU ÎN EGIPT, GRECIA, TURCIA…. Serios? Cei mai mulți colegi vor face concediul pe insula LEFTERINI. Sunt și norocoși, dar cred că nu depășesc 25%. What ever…
Uite cum am aflat eu unde îmi petrec concediul. Apropo… Am fost deja în Egipt, Tenerife, Hawaii. Am pus harta lumii pe perete și călătoresc…călătoresc. Cred că astă seară plec….din living în dormitor, via bucătărie la spălat vase.

Glumă, glumă, dar ministrul meu întinde coarda la greu

Au aruncat pe piața media petarda măririi de salarii. Dacă aș fi cum nu sunt, i-aș spune…”Să mori tu?”
Nu sunt măriri de salarii. Sunt doar niște ajustări după ani în care drepturi salariale prevăzute de lege au fost plătite la nivelul salariilor din 2018. Postacii de serviciu și-au făcut treaba și de data asta. Oamenii au citit titlurile „salarii mai mari pentru profesori din luna iunie” și s-a pornit jihadul. De ce? Pentru că odată cu măririle de salarii au mai aruncat în spațiul public știrea cum că populația școlară a scăzut atât de mult că mai avem „decât” 14 elevi pe cap de profesor. INS nu a dat nicio statistică despre câți elevi nu au avut acces la educație în acest an de on-line, dar pe asta cu salariile au dat-o repede publicității.

Citește și:

En fin…. Trec pe franțuzisme…
Astăzi am avut parte de altă minune, ca să nu spun altă gogomănie. Am aflat că orele remediale plătite cu 100 de lei se vor derula până pe 31 august. Anunțul a fost făcut de genialul Sorin Ion, secretar de stat. Jos pălăria! Felicitări și îi urez succes. Mă bucur că le va ține dumnealui.
O mai spun cu riscul de a-mi mai lua niște „hate – uri” (astăzi un nene m-a blocat pentru ca am îndrăznit să îi spun că sunt mai multe clase suprapopulate decât clase sub efectiv).
Stimați concetățeni! Noi, profesorii, nu suntem nici mai buni, nici mai răi decât alții, din alte categorii profesionale. Avem oameni excepționali și avem uscături. Este ca peste tot în lume. Cu singura deosebire că suntem singura țară din lume în care primul ministru a declarat sus și tare, în repetate rânduri, că educația NU este prioritate națională.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share