Primarul și medicul unei localități refuză vaccinarea. Amândoi refuză să îndemne oamenii să se vaccineze

Primarul o invocă pe doctorița de familie din comună, Roxana Todică. Aceasta ar fi putut să-i vaccineze pe cămârzeni, dar „e anti, e împotrivă”. Are o reputație solidă în zonă, aflăm, fiind „o profesionistă desăvârșită, jos pălăria”, iar refuzul ei de a se vaccina l-a pus pe gânduri și pe primar.

Se susține decizia doctorei atâta vreme cât nu ai voie să recomanzi niciun antibiotic unui pacient fără o consultație și o investigare prealabile. Actele medicale recomandate public -și nu individiual- sunt o aberație și uneori pot degenera în adevărate crime.

IMAGINI INCREDIBILE! Proteste împotriva restricțiilor în Londra! Cea mai mare demonstrație de până acum

La 31 de ani, Florin Ionici a adunat deja două mandate la primărie, dar refuză categoric să se implice în campania de vaccinare: ”Dacă autoritățile au de gând să-l folosească pentru a-i mobiliza pe cămârzeni să se vaccineze, și-au ales greșit omul”, scrie presasm.ro.

Primarul comunei Cămârzana, din județul Satu Mare, Florin Ionici, refuză să se vaccineze. Mai mult, acesta refuză și să le spună oamenilor să o facă. Motivul: nu are încredere în vaccin și nu vrea să răspundă dacă oamenii ar păți ceva. Atitudinea edilului șef este bazată și pe poziția medicului de familie din comună, Roxana Todică, informează pressone.ro

Primarul și medicul unei localități refuză vaccinarea

Mai mult, e gata să predea cheia de la birou și să plece în concediu, pentru că n-ar vrea să aibă pe nimeni pe conștiință. Spune că în comună s-au înregistrat trei decese Covid, dar le-ar pune mai degrabă pe seama bolilor cu care luptaseră în ultimii ani cei care au trecut în pandemie la cele veșnice.

”Fiecare decide pentru el, eu pot decide doar în numele meu. Poa’ să vin de la MAI, de la MApN, același lucru îl voi spune: poftim, condu! Vă dau cheile de la Primărie, mă duc în concediu fără plată, rezolvați problema”, ridică tonul primarul din Cămârzana.

Medicul de familie Roxana Todică rămâne de partea celor nehotărâți: „Mai aștept deocamdată și eu. Știți cum e, fiecare se teme pentru sănătatea lui”. Se susține decizia doctorei atâta vreme cât nu ai voie să recomanzi niciun antibiotic unui pacient fără o consultație și o investigare prealabile. Actele medicale recomandate public -și nu individiual- sunt o aberație și uneori pot degenera în adevărate crime.

Sursa: Presasm.ro

Citește și:

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share