Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Poliția iraniană a deschis focul în stația de metrou Teheran și a bătut femeile care nu purtau voal

Forțele de securitate iraniene au deschis focul asupra oamenilor de la o stație de metrou din Teheran și au bătut femei care nu purtau voalul obligatoriu pentru păr, în timp ce protestele împotriva morții lui Mahsa Amini au intrat în a treia lună.

Poliția iraniană a deschis focul

Imaginile distribuite pe rețelele de socializare au arătat pasageri alergând spre ieșiri, mulți dintre ei căzând și fiind călcați în picioare, după ce poliția a deschis focul într-o stație aglomerată. Poliția a fost, de asemenea, filmată prin ferestrele trenurilor, coborând prin vagoane și bătând femei cu bastoanele, scrie The Guardian.

Amini, o iraniană în vârstă de 22 de ani, de origine kurdă, a murit în custodia renumitei poliții morale la 16 septembrie, după arestarea ei pentru o presupusă încălcare a codului vestimentar strict al femeilor din Iran.

Manifestațiile s-au intensificat marți, când organizatorii protestului au cerut trei zile de proteste pentru a comemora „Noiembrie-luna sângeroasă” din 2019, când sute de oameni au fost uciși în timpul protestelor împotriva creșterii prețurilor la combustibil.

In Iran prevenirea viciului se combate cu execuții

Stațiile de metrou și transportul public – adesea patrulate de poliția morală – au devenit un loc de violență de stat și de supraveghere a cetățenilor în timpul verii, în timpul represiunii împotriva vestimentației femeilor.

La începutul lunii septembrie, secretarul direcției iraniene pentru promovarea virtuții și prevenirea viciului, Mohammad Saleh Hashemi Golpayegani, a anunțat că guvernul intenționează să folosească tehnologia de recunoaștere a feței pentru a viza femeile înregistrate pe camerele de securitate din transportul public.

Cel puțin 326 de persoane, inclusiv 43 de copii și 25 de femei, au fost ucise de forțele de securitate în cele două luni de proteste, potrivit grupului Iran Human Rights (IHR) din Oslo. Grupul spune că 15.000 de persoane au fost arestate, o cifră nerecunoscută de autoritățile iraniene.

Au votat pedeapsa cu moartea

Cinci protestatari au fost condamnați până acum la moarte. La începutul acestei luni, 272 din cei 290 de parlamentari ai Iranului au votat pentru punerea în aplicare a pedepsei cu moartea pentru crime grave împotriva statului și au repetat cererile unor oficiali de a adopta o linie mai dură împotriva tulburărilor care arată puține semne de diminuare.

Votul a devenit subiectul unor informații înșelătoare conform cărora toți cei 15.000 dintre cei arestați au fost condamnați la moarte. Afirmația a fost postată în mod repetat pe rețelele de socializare, inclusiv de oameni de mare profil precum premierul canadian, Justin Trudeau.

Cu toate acestea, un potențial val de execuții este o preocupare serioasă. „Ne temem de execuții în masă, cu excepția cazului în care costul politic al execuțiilor crește semnificativ”, a spus Mahmood Amiry-Moghaddam, directorul IHR. „Comunitatea internațională trebuie să trimită un avertisment puternic republicii islamice că execuția protestatarilor va avea consecințe grave”.

Citește și articolele de top:

Cum putea Ucraina să lovească Polonia? Surse oficiale americane spun că racheta nu a fost lansată de Rusia

Șocant: Camera de tortură din Herson – orori, țipete, bătăi, electrocutări și cadavre

Ana Maria Ducuță: Cum folosim Energia maternă feminină în vindecarea rănilor emoţionale?

Popriri pe conturile Revolut: ANAF a trimis către fiscul lituanian solicitări pentru datorii ce depășesc o anumită valoare

Crezi că ești un om liber sau controlat de alți oameni? Citește, vezi video, apoi lasă răspunsul tău în articol.

Piperea: FMI a spus că Germania intră în recesiune în semestrul unu 2023

Cristi Iordache – Gura de Rai din munții Bucegi a devenit un fel de Mecca

Distribuie acest articol Oficial Media
Share