22/10/2021

Proteste în Târgoviște: „Vor să ne țină sub control. Iar noi vom protesta zilnic pentru a ne apăra drepturile și libertățile”

Și la această oră pe străzile din Târgoviște se strigă ”JOS MASCA”, ”Ieșiți din casă dacă vă pasă”, ”LIBERTATE”, ”JOS DICTATURA”, la fel cum se scandează și în marile orașe din țără încă de ieri noapte, împotriva restricțiilor luate de către Guvern, cu precădere cele care vizează ora de intrare în casă (20.00) și închiderea magazinelor de la ora 18.00.

Protestele din Târgoviște au început astăzi în jurul orei 17.00, iar aproape de orele 20.00, din ce în ce mai mulți oameni s-au alăturat revoltei din Piața Tricolorului, ca mai apoi, aceștia să meargă pe străzile din centrul orașului. Sunt prezenți foarte mulți tineri care își strigă nemulțumirile și îi cheamă pe oamenii ieșiți la balcoane să iasă în stradă -”Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”

Proteste la Târgoviște – De ce am ieșit în strada?

Oamenii ne-au declarat că se simt sătui de măsurile care doar le-au afectat viețile și nu au adus nimic bun, ba din contră totul este în deplin haos. De la închiderea economiei, până la măsuri abuzive care au afectat fizic și psihic populația. Mai mult, cetățenii și-au dat seama că totul este ”un joc politic” și pandemia este doar un pretext pentru a li se fura drepturile și libertățile.

”Am ieșit pentru restricțiile impuse care au dus la sugrumarea poporului român.

Sunt sătul de această blocare infinită în labirintul pandemiei. Noi vom continua să protestăm ca cetățeni. Restricțiile sunt exagerate, au devenit adevărate încălcări ale drepturilor omului. Oamenii nu nu mai au voie să iasă din case, să își îmbrățișeze copiii, nu mai au voie să se ducă la școală, să-i însoțească pe copii când intră la ore. S-a închis Horeca, distrugem aceste unități care prin funcționarea lor contribuie la asigurarea salariilor pentru tot personalul bugetar din țara asta și au ajuns să dea afară angajați, să închidă unități pentru a putea să supraviețuiască. Pentru că există un nonsens, să-i închizi unitatea Horeca și să-i pui să plătească taxe și impozite la stat fără niciun sprijin de la Guvern. Pe când supermarketurile, marile corporații venite din afară funcționează, și acolo se adună o grămadă de oameni care nu mai au nicio problemă legată de infectare. În schimb la un restaurant, unde mesele sunt distanțate, se pune problema că se răspândește virusul.” (Olteanu Romulus)

(Proteste Târgoviște – imagini de la ora 19.00)

Citește și: Proteste și la Târgoviște! Se strigă: Ieșiți din casă dacă vă pasă! JOS DICTATURA!

”Cu restricțiile de la ora 18.00 au creat o și mai mare panică printre oameni menită să aglomereze magazinele.

Nu vedem eficiența acestor măsuri în care nu ți se permite să ieși din casă de la ora 20.00 la 5:00 dimineața, când oricum nu sunt oameni. Este clar că sunt interese la nivel gobal, proprii, care nu țin cont de oameni. Foarte ciudat este că, brusc, înainte de sărbătorile pascale, au apărut foarte multe localități, chiar una lângă alta, forțate să respecte reguliile de carantinare, chiar acum când oamenii au nevoie să iasă la biserică, acolo unde credința ne mai ajută să ne ținem pe picioare și să mergem mai departe.”

”Nu înțelegem de ce se încearcă să ne îndepărteze de biserică. De Crăciun, am avut aceleași restricții.

La alegeri, deși au fost în decembrie, a fost liber și puteau ieși toți, dar apoi a apărut virusul în localități a a trebuit să stăm departe de biserică, de tot ceea ce este creștinesc. Pare cusut cu ață albă. Acum vin sărbătorile pascale și dintr-o dată a crescut indicele de infectare și cred că vor merge din ce în ce mai sus, ca să nu ne mai lase să luăm lumină de Paște. Ceea ce este inadmisibil pentru tradiția poporuui român.”

„Vrem să punem stop acestor restricții fabricate pentru blocarea drepturilor oamenilor.

În curând, vom intra într-o carantină generală, pentru că asta se urmărește. Vor să ne țină sub control. Iar noi ca si cetățeni vom protesta zilnic pentru a ne apăra drepturile și pentru a pune STOP acestor jocuri politice la nivel gobal, și vom merge mai departe, nu vom renunța sub nicio formă.” ( Cristi Băloiu)

De asemenea, proteste au loc și în Timișoara, Sibiu, Craiova, București, Constanța, Ploiești, Brașov, Cluj-Napoca, Brăila, Satu-Mare, Iași sau Bacău. Mai puţin de 20 de persoane au protesat împotriva restricţiilor la Satu Mare, cu mesaje scrise la adresa secretarului de stat Raed Arafat. De asemenea, mai multe persoane au ieșit în stradă și la Constanța. Oamenii scandează „Libertate!“, „Jos Arafat!“, „Demisia!“, „Arafat, nu uita, România nu-i a ta!“, „Jos cu mascarada!“, „Hoţii!“, „Jos Iohannis!“ sau „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!“

(Proteste Târgoviște, imagini de la ora 22:00, captură foto MDI TV)

Citește și:

Proteste și la Târgoviște! Se strigă: Ieșiți din casă dacă vă pasă! JOS DICTATURA!

Miliardarul Petr Kellner, cel care controla Pro Tv, a murit într-un accident de elicopter

Daca promovam frica și incompetența vom avea în continuare restricții

Distribuie acest articol Oficial Media
Share