23/10/2020

Salvatorii SMURD vor remunerații pe măsura muncii lor

O delegație a paramedicilor SMURD – SALVITAL Hunedoara a fost primită  de prefectul județului Hunedoara Vasilică Potecă.

Paramedicii au protestat în fața Prefecturii și a Consiliului Județean Hunedoara, nemulțumiți de salariile mici pe care le primesc, și spun că acest lucru se întâmplă în condițiile în care efectuează aceeași activitate ca angajații ISU și ai Ambulanței.

„Activitatea paramedicilor de la SMURD-SALVITAL Hunedoara este foarte importantă pentru locuitorii județului Hunedoara și sunt sigur că la nivel guvernamentalva fi găsită o soluție pentru rezolvarea acestei probleme. Dacămodulele SMURD-SALVITAL nu ar mai fi operaționale, sistemul de urgență din județul nostru ar avea de suferit, și nu ne dorim acest lucru. Este normal ca o muncă atât de importantă, ca cea a salvatorilor SMURD-SALVITAL, să fie remunerată pe măsură.”–  a declarat prefectul județului Hunedoara.

După discuțiile de astăzi cu paramedicii, Vasilică Potecă, îi va informa peministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela și pe șeful Departamentului pentru Situații de urgență, dr. Raed Arafat, despre solicitările angajaților SALVITAL Hunedoara.

Municipiul Petroşani, Ilia, Deva şi Şoimuş sunt localităţile care şi-au declinat intenţia de a ieşi din această asociaţie, în care, de multe ori, transparenţa nu a fost vizibilă, multe scandaluri ocupând prima pagină a ziarelor hunedorene. S-au făcut demersurile necesare pentru preluarea paramendicilor în cadrul structurilor MAI, dar ca personal civil, discuţiile fiind avansate, finalitatea procesului urmând să se producă în perioada lunilor mai – iunie 2018. Asociaţia are prevăzut în organigramă un număr de 84 paramedici. Aceştia sunt angajaţi cu contract individual de muncă, care îşi desfăşoară activitatea după cum urmează: în cadrul detaşamentelor de pompieri ale I.S.U. „Iancu de Hunedoara” al Judeţului Hunedoara din Municipiul Deva, Municipiul Hunedoara, Municipiul Petroşani, Municipiul Brad şi Comuna Ilia unde echipajele sunt formate din 9 paramedici civili şi 4 subofiţeri  (paramedici)

În cadrul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din municipiul Vulcan, oraşul  Petrila şi oraşul Simeria unde echipajele sunt formate din 13 paramedici civili.

Asociaţia Salvital Hunedoara are în patrimoniu opt  ambulanţe de tip B2 si o autospecială de primă intervenţie tip MERCEDES – BENZ SPRINTER 519. Scopul asociaţiei este nelucrativ şi nepatrimonial fiind de interes general, datorită semnificaţiei şi importanţei sale şi constă în crearea unei componente comunitare integrate la nivelul judeţului, specializată în acordarea primului ajutor de urgenţă, resuscitarea şi descarcerarea victimelor accidentelor de orice natură, operaţiunilor de salvare, precum şi transportul acestora la prima unitate medicală cu competenţă adecvată situaţiei sau la punctul de întâlnire cu alte echipaje competente (SMURD).

Coordonarea operativă a echipajelor SMURD este asigurată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al Judeţului Hunedoara, iar coordonarea medicală este asigurată de medicul şef UPU – SMURD Hunedoara.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share