04/12/2021

Secția ATI a Spitalului de Urgență din Petroșani închisă de COVID

Odată cu apariția unui nou focar de coronavirus la secția ATI a Spitalului de Urgență Petroșani, unde au fost identificate 3 cazuri pozitive la secția ATI într-un interval de timp de 72 ore, managerul interimar al instituției medicale, dr. Alin Vasilescu a dispus următoarele măsuri:

Începând cu data de 01.10.2020, ora 18:00 se sistează internarea în secția ATI pentru pacienții noi; acest fapt presupune că nu se mai internează în spital pacienți ce pot necesita suport ATI pe parcursul internării;  personalul angajat pe secția ATI (59 persoane), precum și pacienții existenți pe secția ATI se testează RT-PCR;  până la venirea rezultatelor testării, pe secția ATI personalul ATI asimptomatic va fi echipat în ținută ”COVID” și va desfășura activitatea obișnuită la pacienții internați pe secție;  pacienții de pe secția ATI vor fi îngrijiți pe secția ATI, conform patologiei fiecăruia, urmând a se lua alte măsuri după venirea rezultatelor testării.

În restul spitalului activitatea medicală se va desfășura în condiții obișnuite, conform dispozițiilor și deciziilor în vigoare. Pentru buna gestionare a cazurilor urgente ce apar în zona Văii Jiului, se vor măsurile de anunțare a Serviciului Județean de Ambulanță și a celorlalte spitale din județ în legătură cu situația apărută. Conducerea SUP își exprimă regretul pentru situație și neplăcerile create.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share