Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Vești bune! Liber la turism în toată Europa. Țările U.E. coordonează o deschidere comună

Liber la turism în Europa. Se pledează pentru o reluare coordonată, cât mai curând, a deplasărilor pe teritoriul Uniunii Europene (UE), care ar putea deveni “Ziua Z” pentru turismul european, a declarat luni seara ministrul italian de externe Luigi Di Maio, informează marţi AFP.

Încă de duminică, ministrul italian de externe și-a exprimat dorința de a deschide cât mai degrabă sezonul turistic pentru a reporni economia. Acesta a postat pe contul de Facebook:

”Trebuie să lucrăm în continuare pentru italieni, pentru că trebuie să repornim complet țara.
Zilele acestea la Ministerul de Externe lucrăm pentru a reactiva fluxurile turistice cu țări străine. Pentru că companiile noastre, artizanii noștri, activitățile noastre comerciale au nevoie de oxigen.


S-a terminat bandalia? Alexandru Rafila spune că al doilea val va fi așa și așa, mai la iarnă


Mâine voi discuta și cu omologul austriac, Alexander Schallenberg.
De asemenea, avem nevoie de reforma fiscală pentru a reduce taxele și simplifica viața întreprinderilor și
scopul trebuie să fie să revenim la adevărata normalitate, exact cum am trăit înainte de coronavirus.
Infecțiile sunt în scădere, dar asta nu înseamnă că virusul a dispărut. Trăim împreună și de aceea trebuie să fim foarte atenți. Duminică plăcută tuturor și trăiască Italia.”

Liber la turism în Europa

“Lucrăm pentru a putea reporni toţi odată pe 15 iunie în Europa. Pentru turism, 15 iunie este într-un fel Ziua Z europeană”, a subliniat ministrul în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Rai 1. “Germania aspiră să redeschidă (frontierele) pe 15 iunie (…), noi lucrăm la aceasta cu Austria şi cu alte ţări”, a adăugat Luigi Di Maio.

Declaraţiile sale vin în întâmpinarea unui apel franco-german pentru o redeschidere a frontierelor cât mai repede posibil, apel lansat marţi de preşedintele Adunării Naţionale franceze, Richard Ferrand, şi omologul său german, Wolfgang Schaeuble, preşedintele Bundestag.


Citește și:

Cele mai turbate animale se comportă mai grațios și cumpătat decât o fac oamenii atunci când cred că sunt normali.


La ora actuală, redeschiderea frontierelor în interiorul UE este programată să înceapă la mijlocul lui iunie, însă până acum anunţurile au fost făcute disparat de ţările europene, în pofida apelurilor Comisiei Europene la o mai mare coordonare a acţiunilor.

Trebuie să salvăm ce mai putem salva

Pe frontul italian, Luigi Di Maio speră să relanseze sosirile de vizitatori străini prin oferirea de “indicaţii unitare turiştilor” în toate regiunile. În caz contrar, “turistul nu va şti cum să se deplaseze dintr-o regiune în alta”, a spus el. “Trebuie să salvăm ceea ce putem salva din (această) vară, pentru a-i ajuta pe oamenii noştri de afaceri”, a subliniat ministrul italian.

Teoretic, deplasările între regiunile Italiei se vor face fără restricţii începând cu 3 iunie, însă o decizie finală este aşteptată la sfârşitul săptămânii, pentru că executivul este îngrijorat de situaţia din Lombardia şi din Piemont, în nordul ţării, două regiuni ce totalizau luni două treimi dintre noile cazuri de contaminare.


Zero decese de Covid – este o presupunere rezonabilă


Luni seara, numărul de noi cazuri de contaminare a crescut în Italia cu numai 0,1% la nivel naţional, cu 300 de noi infectări. De la începutul epidemiei, 32.877 dintre persoanele care au contractat coronavirusul au decedat (92 de decese luni), dintre care în jur de jumătate de decese s-au înregistrat în Lombardia. În prezent, în Italia sunt încă declarate pozitive la coronavirus 55.300 de persoane.


Citește și:

Distribuie acest articol Oficial Media
Share