Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Ziua Internațională a Pompierilor

Comunitatea internaţională celebrează anual, la 4 mai, Ziua internaţională a pompierilor, cu scopul de a recunoaşte şi onora sacrificiile pe care pompierii le fac zi de zi pentru comunităţile lor.

Ziua internaţională a pompierilor este, de asemenea, un prilej de a ne aminti de pompierii care au murit în timp ce serveau comunitatea noastră sau de cei care îşi dedică viaţa pentru a proteja siguranţa tuturor. În acelaşi timp, este o ocazie de a ne arăta sprijinul şi aprecierea faţă de pompierii din întreaga lume care continuă să ne protejeze ori de câte ori este nevoie.
Ziua internaţională a pompierilor a fost instituită la 4 ianuarie 1999, ca urmare a morţii a cinci pompieri într-un incendiu de vegetaţie din Linton, Statul Victoria, Australia. Garry Vredeveldt, Chris Evans, Stuart Davidson, Jason Thomas şi Matthew Armstrong au fost trimişi pe 2 decembrie 1998 să stingă un incendiu, când o schimbare bruscă a direcţiei vântului a adus flăcările în drumul camionului de intervenţie, omorându-i pe pompieri. Mai târziu, J.J. Edmondson, locotenent de pompieri în Victoria, a coordonat instituirea Zilei Internaţionale a Pompierilor.

”Rolul unui pompier în societatea actuală – fie că este vorba de mediul urban, rural, natural, voluntar, de carieră, industrial, de apărare, aviație, sport cu motor sau altul,  este unul de dăruire, angajament și sacrificiu. Indiferent în ce țară locuim . În serviciul de pompieri luptăm împreună împotriva unui inamic comun – focul – indiferent din ce țară am veni, ce uniformă purtăm sau ce limbă vorbim”, spunea tânarul locotenent american. 

Pompierii își dedică viața pentru protecția vieții și a bunurilor. Uneori, această dedicare este sub formă de nenumărate ore oferite de-a lungul mai multor ani.

Ziua Internațională a Pompierilor (IFFD) este un moment în care comunitatea mondială poate recunoaște și onora sacrificiile pe care pompierii le fac pentru a se asigura că comunitățile și mediul lor sunt cât se poate de sigure. De asemenea, este o zi în care, putem să le mulțumim EROILOR  și celor care sunt încă activi.

Ziua internațională a pompierilor este sărbătorită  în fiecare an pe data  4 mai.

Putem purta cu mândrie  panglicile IFFD, care  sunt legate de culori simbolice ale principalelor elemente care lucrează pompierii – roșu pentru foc și albastru pentru apă. Aceste culori sunt, de asemenea, recunoscute la nivel internațional ca reprezentând serviciile de urgență.

Pe 4 mai se celebrează şi Sfântul Florian, ocrotitorul pompierilor, care a fost comandant militar şi organizator al unei brigăzi de pompieri în vremea Imperiului Roman şi a fost martirizat în timpul persecuţiilor lui Diocleţian, mai notează https://www.firefightersday.org/.

În România, ziua de 13 septembrie, în care a avut loc Bătălia din Dealul Spirii (1848) la Bucureşti, între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu şi un corp de armată al Imperiului Otoman, a fost desemnată Ziua pompierilor, scrie https://www.igsu.ro/.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share