Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

30 de tinere traficate în Creta și obligate să rămână gravide. Printre ele se află și românce ascunse în 14 case de pe insula grecească

Zeci de tinere din România, Ucraina, Republica Moldova, Albania, Bulgaria și Georgia au fost identificate în Creta ca fiind traficate, multe din ele fiind însărcinate.

30 de tinere traficate în Creta

Cele 30 de tinere din România, Ucraina, Moldova, Albania, Bulgaria și Georgia au fost identificate în Creta ca fiind traficate în scopul exploatării pentru prelevare de ovule și ca mamă surogat, multe fiind deja însărcinate, iar unele se aflau în ultimele săptămâni de sarcină.

30 de tinere traficate în Creta

O clinică medicală din Creta și personalul său sunt investigate pe fondul suspiciunilor că ar fi funcționat ca paravan și intermediari pentru adopții ilegale.

Prețul „vânzării unui bebeluș” era cuprins între 70.000 și 120.000 de euro, iar clienții erau cupluri fără copii care nu îndeplineau condițiile pentru fertilizare in vitro, cupluri de persoane de același sex sau bărbați singuri.

Printre cele nouă persoane arestate se numără un cunoscut medic ginecolog în vârstă de 73 de ani din Chania, care coordona grupul infracțional, medici, personalul clinicii, o femeie din România și două femei din Georgia. Alte două femei din Republica Moldova sunt date în urmărire internațională, în timp ce lucrările de cercetare pentru a se stabili întinderea activităților infracționale continuă.

„Femeile erau racolate de așa-ziși brokeri, care primeau între 3.000 și 5.000 de euro pentru fiecare mamă surogat. Aceștia primeau și un bonus lunar cuprins între 300 și 600 de euro, dacă le supravegheau pe femeile însărcinate până nășteau. Astfel, gruparea ajungea să încaseze între 70.000 și 120.000 de euro pentru fiecare femeie însărcinată.” scrie PROTV.

Predarea bebelușilor, mascată sub formă de adopție internațională

Mamele erau ținute în cel puțin 14 case ascunse din insula grecească Creta, iar în cazul părinților, care doreau să plătească pentru un copil, dar proveneau din țări în care era interzis procesul de obținere a unui copil născut printr-o mamă surogat, predarea bebelușilor era mascată sub formă de adopție internațională.

Asta deși Grecia permite, prin lege, procedura obținerii unui copil cu ajutorul mamelor surogat. Aceasta este, însă, extrem de strictă și durează cel puțin doi ani. După ce trece prin evaluările mai multor comisii medicale, dosarul ajunge într-un final în fața unui judecător.

Consilier de reproducere umană asistată din Grecia:

Unei femei care nu are uter sau are o problemă de sănătate gravă la uter și îi poate pune viața în pericol, atâta timp cât respectă legea grecească. Nu. Plătește doar fertilizarea in vitro și partea care are legătură cu prelevarea de ovocite, de a obține embrioni. Da, foarte cunoscut”.

Tocmai această notorietate i-a permis doctorului ginecolog grec să aibă drept clienți inclusiv cupluri de același sex. Unul dintre cei parteneri se căsătorea civil cu mama purtătoare. Cuplul divorța după ce se năștea bebelușul. Mama biologică renunța la drepturi, iar copilul era dus în țara de origine a clienților. Din grupul infracțional făceau parte medici, personalul clinicii, o femeie din România și două femei din Georgia. În total, nouă persoane au fost deja arestate. Alte două femei din Moldova sunt date în urmărire internațională.

Intermediari din România

„Era o femeie din Romania care lucra la clinica. Aceasta avea toate legaturile cu Romania. Au mai fost alte doua femei cu rol de intermediari, una in Salonic si una in Romania, care gaseau femeile si le aduceau, una din Romania la Salonic, iar cealalta de la Salonic la Chania cu toate cheltuielile platite”, au spus pentru protothema.gr cadre din politia elena.

Rolul romancei care lucra la clinica medicului de 73 de ani era de a le prelua pe femei si, in colaborare cu ceilalti membri ai retelei, de a avea grija de ele, acordandu-le ingrijiri.

Fotocredit: actual24.ro

Crima din Mangalia. Mărturia Loredanei: de ce a ucis-o pe Alina

Gabor Mate: Ecranele sunt făcute pentru a crea dependență copiilor, așa au fost ele proiectate

Distribuie acest articol Oficial Media
Share