Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Avem și harta INTERACTIVĂ A TINERETULUI și multe proiecte pentru ei

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse   a lansat  zilele trecute   Harta Interactivă a Tineretului.

Aceasta conține, pentru fiecare județ în parte, datele de contact si evenimentele organizate de toate Casele de Cultură ale Studenților, Fundațiile pentru Tineret, asociațiile și federațiile de și pentru tineri / studenți, precum și organizațiile non-guvernamentale din domeniu.

De asemenea, harta va conține și informații cu privire la activitatea Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse și a Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

„Ne dorim ca acest instrument interactiv să devină atractiv pentru toți tinerii din România și să aibă ca rezultat creșterea participării lor la evenimentele organizate de instituțiile și ONG-urile din domeniu”, a declarat Natalia-Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Harta va fi îmbunătățită în fiecare zi cu noi date despre ONG-uri și instituții de resort cu atribuții în domeniu, urmând să fie extinsă și cu date despre ONG-uri pentru familie și copii.

Harta Interactivă poate fi accesată la următorul link: https://mfamilie.gov.ro/1/harta-interactiva/

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Elena-Natalia Intotero, a participat  ieri  la Iași la o întâlnire cu reprezentanții Caselor de Cultură ale Studenților din țară, precum și ai federațiilor și asociațiilor studențești.

Temele abordate au fost variate, dezbaterea fiind interactivă.

S-a discutat despre finanțarea programelor care sunt gestionate de minister pe zona de tineret, harta interactivă recent ridicată pe site-ul ministerului, dar și activități de voluntariat pe zona de dezvoltare personală sau consiliere psihologică,  pentru acei copii care au trecut recent prin diferite traume sau copiii instituționalizati, au fost teme discutate aplicat.

„Le-am transmis tinerilor din sală că îmi doresc ca aproximativ 5000 de copii instituționalizați să fie duși în acele tabere de sfârșit de săptămână unde, cu ajutorul studenților voluntari, să fie implicați în activități de dezvoltare personală, de consiliere psihologică și alte activități care să-i ajute să treacă peste eventuale traume”, a declarat ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia-Elena Intotero.

O altă temă abordată a fost concursul național de proiecte, care pentru sesiunea de anul viitor va suferi modificări, în sensul că va avea loc o singură evaluare a proiectelor,  iar metodologia va fi mai suplă și mai ușor de pus în practică.

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share