Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Medicul Dragoș Dinulescu, scrisoare deschisă împotriva mascaradei covid: ”stimați colegi, nu vă lăsați momiți la a încălca drepturile pacienților”

Medicul Dragoș Dinulescu vine din nou să facă un apel la colegii medici și totodată relevă aspectul de înșelăciune al fenomenului covid, cu tot ce presupune acesta de un an și 3 luni, inclusiv și mai ales vaccinarea. Alături de alți medici cu coloană vertebrală și care nu au făcut pactul cu diavolul, Dinulescu ne trimite pe adresa redacției scrisoarea sa ca un strigăt pentru adevăr și dreptate.

dragos dinulescu

”Stimati colegi din conducerea CMSR

De mai bine de 1 an, traim intr-o mascarada politica si mediatica cu iz medical. Asa zisa pandemie de coronavirus. Un agent patogen cunoscut de cand lumea, despre care eu personal am invatat inca din clasa a 10-a, la Liceul Sanitar, si despre care stiam ca produce guturaiul comun. Dar, vedeti dumneavoastra, fiind “nou”, ce sa zic, e “un virus nenorocit”, dupa cum il caracterizeaza unii dintre noi. Si cand zic “noi” ma refer la acei medici care s-au transformat si au fost transformati peste noapte in “eroi”. Mai ales “din linia intai”.

Si inca de acum 1 an, de cand a inceput toata aceasta mascarada, am trait cu convingerea ca TOTI medicii stiu ce inseamna un coronavirus, iar incercarea politicienilor incompetenti de a impune masuri restrictive si de a-si acoperi afacerile murdare sub pretextul “pandemiei” se va lovi de fermitatea si profesionalismul corpului medical. Insa, surpriza! In loc sa reactioneze ferm, categoric si solidar la aceasta situatie, multi dintre medici fie s-au dovedit a fi necunoscatori de niste notiuni DE BAZA de virusologie, igiena si epidemiologie, (un lucru de o gravitate extrema!) fie au imbratisat narativul “oficial”, devenind niste “ciocli pandemici”, fie au bagat capul intre umeri, si s-au supus rusinos noilor norme pseudomedicale, aparute peste noapte, intr-un total dispret si sfidare a stiintei medicale.

Mai mult, insasi conducerea centrala si conducerile judetene ale Colegiilor  Medicilor Dentisti, conduceri despre care am presupus ca sunt alcatuite din crema profesionistilor din Romania, in medicina dentara, nu au reactionat la ineptiile promovate de mass-media si de catre politicieni. Si nu numai ca nu au reactionat, dar nici nu NE-AU APARAT INTERESELE, asa cum se presupune ca ar fi trebuit s-o faca, conform Articolelor 3, 4, 5 si 6 din Regulamentul de Organizare si Functionare al Colegiului Medicilor Stomatologi din Romania. Iar in 2020, timp de 5-6 saptamani, ne-a fost refuzat dreptul constitutional de a ne exercita meseria, de a ne castiga existenta. Cativa impostori din Guvern, au considerat ca noi, profesionistii in medicina dentara, suntem vectori de transmitere a guturaiului-vedeta-covid 19, si in consecinta trebuie sa ni se interzica dreptul de practica. Despre pacientii aflati in tratamente…ce sa zic…n-au contat! Dupa care, cu o indulgenta de-a dreptul  medievala, “ni s-a dat voie” sa profesam, dar musai sa ne luam tot felul de precautii inepte, girate chiar de CMSR, pe regulamente balbaite si incropite, cu restrictii, masti , combinezoane si tabele, de parca un virus cu transmitere aeriana s-ar fi speriat de niste tabele intocmite ad-hoc, in usa cabinetului sau la telefon si de niste masti de tip FFP. Culmea ridicolului este ca insasi normele FFP sunt niste norme de tip industrial, iar mastile care se conformeaza la aceste norme sunt evident, de tip industrial, impotriva pulberilor, nicidecum medicale. Iar daca peste toate mai adaugam si zecile de studii aparute inca de prin anii 70 care arata fara echivoc ca mastile, chiar cele de tip chirurgical sunt INUTILE si nu protejeaza pe nimeni, avem un tablou complet al lipsei de profesionalism (ca sa nu zic al incompetentei) in care se “balaceste”  in acest moment o mare parte din corpul medical.

…Si am tot sperat ca toate acestea se vor sfarsi, si vom reveni la normalitate, la STIINTA, la ADEVAR. Insa, in loc de adevar si normalitate, am ajuns la incalcari din ce in ce mai flagrante si mai brutale ale drepturilor pacientilor si, chiar ale noastre, ale profesionistilor. Oamenii sanatosi sunt, dintr-o data, priviti de autoritati drept infractori si cobai, ni se impun acte medicale cu forta, precum triajul epidemiologic la intrarea in magazine si institutii, triaje facute de noii doctori-paznici, cu incalcarea Art. 348 din Codul Penal, interdictii de deplasare, de acces in anumite locuri si de folosire a mijloacelor de transport in absenta unor “masti” inutile, testari inutile si irelevante cu teste care nu indeplinesc niciun criteriu stiintific si medical, culminand cu “maratoane” de vaccinare in locuri improvizate, cu seruri avand pretentia de vacinuri dar aflate in faze de testare.

Si am ajuns in situatia in care, chiar analiza solicitata de Ministerul Sanatatii din Romania spune ca in realitate, din totalul raportarilor de decese datorate covid, doar 1% se incadreaza ca fiind din aceasta cauza. Si, uluitor, se pare ca decesele suspecte ca fiind cauzate de insasi vaccinarea impotriva covid sa fie mai numeroase decat cele cauzate de boala.

Ar mai fi multe de spus despre toate abuzurile la care suntem cu totii supusi de peste 1 an, sub pretextul unei epidemii inventate, pe care niciodata Ministerul Sanatatii din Romania nu a declarat-o, (pentru ca nu s-au indeplinit criteriile, si cei din Minister recunosc asta!), dar cred ca as ajunge sa scriu un roman.

Asadar, consider ca insistenta cu care atat DSP cat si CMS solicita participarea noastra la un proces controversat, un act medical care incalca drepturile pacientilor, drepturi prevazute atat in Conventia de la Oviedo, la care Romania este parte, cat si in prevederile statutului CMS se constituie intr-o incalcare grosolana a deontologiei si a stiintei medicale.

Mi-as dori sa inceteze toata aceasta mascarada si mai ales mi-as dori ca colegii din conducerea CMSR sa INCETEZE sa faca jocul politicienilor incompetenti. Iar noi, medicii, sa nu mai fim “momiti” la  a participa la actiuni profund imorale si in totala contradictie cu juramantul pe care l-am depus la terminarea facultatii.

Stimati colegi, va rog, reamintiti-va  sintagma: “PRIMUM NON NOCERE!”

 

Cu respect.

Dragos Dinulescu,

medic dentist.

Citește și:

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">