24/10/2020

ATENȚIONARE Direcția de Sanatate Publica Dâmbovița- există riscul aparitiei de imbolnavire de cauza digestiva

apa-infestata

Directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica Dâmbovița, Sorin Stoica a trimis pe adresa redacției un comunicat de presă prin care informeaza populatia din localitatile Pucioasa, Branesti, Vulcana Bai, Vulcana Pandele si Doicesti cu privire la riscul aparitiei de imbolnavire de cauza digestiva in relatie cu consumul de apa potabila din ultimele zile si recomanda prezentarea la unitatile medicale din zona (cabinetele medicilor de familie, spitale) in cazul aparitiei primelor semne de boala digestiva.

ISU Dâmbovița si Crucea Roșie Dâmbovița au început astăzi livrarea de apa potabilă către localitățile afectate. Mai multe detalii, AICI. 

Mentionam ca alimentarea cu apa potabila a fost sistata, apa nemaifiind sigura pentru consum datorita aparitiei unui risc microbiologic (Clostridium perfringens) la iesire din statia de tratare, fara modificarea calitatii apei in reteaua de distributie.
Pentru a preveni aparitia oricarui risc de sanatate publica si aplicand principiul precautiei, D.S.P.Dambovita a fost de acord cu decizia Companiei de Apa Targoviste de a sista furnizarea apei si va lua toate masurile pentru supravegherea si controlul acestui risc microbiologic.

In continuare, Directia de Sanatate Publica Dambovita va monitoriza permanent masurile intreprinse de Compania de Apa Targoviste pentru remedierea acestei situatii.

Va avertizam sa nu mai consumati ultimele cantitati de apa ramase pe retea, in acest moment.
Avertizam unitatile spitalicesti sa dea in consum apa pentru baut, din rezervoarele de inmagazinare, numai dupa fierbere si racire.
Pana in acest moment nu ne-au fost semnalate cazuri de imbolnaviri prin boala diareica acuta sau alta simptomatologie digestiva.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share