Cum îți crești productivitatea la birou: de la cutii de arhivare până la savuratul unei cafele delicioase

Este firesc ca fiecare dintre noi să ne dorim să fim cât mai productivi în activitățile pe care le desfășuram, în special atunci când vine vorba despre locul de muncă. Într-o lume perfectă, angajații ar fi fericiți, proactivi și complet productivi, însă așa cum probabil bine știm, acest lucru nu este mereu și o parte din realitate. De multe ori productivitatea la locul de muncă este afectată de o varietate de factori, de care suntem mai mult sau mai puțin conștienți, astfel că în timp acest lucru poate duce la performanțe din ce în ce mai scăzute și chiar la pierderea locului de muncă. Vestea bună însă este aceea că avem destul de mult control asupra productivității, desigur urmând cu strictețe o serie de sfaturi și pași importanți.

Gradul de productivitate la locul de muncă poate fi afectat de o serie destul de largă de factori, de aceea este foarte important să se încerce identificarea celor ce ne “bagă bețe în roate”. De cele mai multe ori însă, urmarea unor pași simpli, sunt suficienți pentru a îmbunătăți semnificativ productivitatea la locul de muncă și pe care îi vom împărtăși și cu voi. Iată așadar câteva trucuri la care poți apela cu încredere pentru a fi cât mai productiv la muncă!

            Asigură-ți un spațiu cât mai plăcut

Mediul în care îți desfășori activitatea este unul dintre factorii importanți ce pot influența semnificativ productivitatea, de aceea este recomandat să te asiguri că îți îndeplinești task-urile zilnice într-un mediu cât mai plăcut. Ordinea de pe birou este absolut esențiala, de aceea îți recomandăm să apelezi încrezător la clasicele bibliorafturi pentru a păstra documentele de care nu ai nevoie în mod curent, la suporții pentru instrumente de scris, precum și la alte produse de birotica ce îți pot fi de folos în păstrarea obiectelor într-un mod cât mai organizat.

Ia câte o pauză în mod regulat

Pauzele sunt foarte importante atunci când ne dorim să fim productivi, pentru că creierul obosește destul de rapid atunci când desfășurăm activități intense ce presupun o concentrare constantă. Din acest motiv, îți recomandăm să iei câte o bine meritata pauză la intervale regulate de timp, astfel încât să dai creierului și ochilor un răgaz. În mod cert vei observa cum îți va fi mult mai simplu să bifezi task-urile zilnice.

            Cafeaua, un stimulent natural

Uneori, activitățile intense de la locul de muncă ne pot lăsa lipsiți de orice fel de urmă de energie, de aceea un stimulent natural este uneori mai mult decât bine-venit. În acest sens, mult îndrăgita cafea este în mod cert o alegere mai mult decât inspirată pe care o poți face pentru a te putea bucura de un boost important de energie. Îți recomandam să alegi întotdeauna o cafea de calitate care să îți răsfețe simțurile.

            Organizează-ți timpul de lucru cât mai bine

Pentru a avea rezultate satisfăcătoare, este esențial să te asiguri că îți organizezi activitățile într-un mod cât mai practic, astfel încât să le poți bifa pe toate cu succes. Evită pe cât posibil să te supraîncarci cu task-uri sau să îți focusezi atenția în mai multe direcții simultan.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share