Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Guvernul Cîțu a decis să elimine voucherele de vacanță în 2021

Este declarația premierului Florin Cîțu, cel care i-a anunțat pe colegii din conducerea PNL, reuniți luni dimineața în ședința Biroului Politic Național ”că nu se vor mai acorda vouchere de vacanță în 2021 pentru bugetari”.

vouchere

Vestea acesta a adus zâmbetul pe chipul multor persoane angajate în mediu privat,  ce simțeau că este o nedreptate față  de ei, acordarea acestor vouchere pentru cei care lucrează în sistemul bugetar. Unul dintre cele mai aduse argumente în discutțe este cel conform căruia,  prețurile au explodat datorită acestor vouchere folosite de bugetari. Asta dincolo de nedreptatea fiscală Neacordarea voucherelor pentru vacanță bugetarilor,  și odată cu tăierea unor sporuri și a drepturilor studentțlor de a călători gratuit pe CFR  va aduce o economie de  aproximativ două  miliarde de lei la buget. Banii din vouchere se întorceau în economia privată! Cu toate că exista și aceea “piață” a voucherelor, 99% dintre ele erau folosite pentru vacanțe în Romania. Agențiile de turism, hotelurile, pensiunile, restaurantele, în mod special HORECA beneficia de acești bani. Asta a fost și scopul acestei măsuri care nu e unică,  în Europa. Era un ajutor dat celor din industria turismului.

În decembrie 2020, un proiect de act normativ publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice spunea că “voucherele de vacanţă în cuantum de 1.450 lei vor fi acordate şi anul viitor, însă vor fi emise doar în format electronic.” Ba mai mult, in nota de funamentare se mentiona faptul ca“Măsura menţinerii acordării voucherelor de vacanţă în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2021 (…) va sprijini industria ospitalităţii puternic afectată de efectele pandemiei Covid-19, în sensul recuperării pierderilor suferite ca urmare a suspendării activităţii structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi/sau alimentaţie publică sau a restrângerii circulaţiei persoanelor în anumite zone cu grad de infectare ridicat”.

Stop Vouchere

Și iată că,  gașca penelisto-useristă a dat  lovitura de grație industriei turistice, pe care a încercat s-o îngroape în ultimul an. În mod ticălos, încearcă să împacheteze această măsură criminală,  în iluzia că tăierea veniturilor bugetarilor ar fi un lucru bun pentru economie, încercând să câștige, astfel, simpatia angajaților din mediul privat.

”Cu surprindere am aflat despre decizia Guvernului PNL – USR PLUS – UDMR condus de domnul prim-ministru Cîțu, de a ELIMINA VOUCHERELE DE VACANȚĂ începând cu acest an. Consider că acesta este un pas decisiv pe care actuala guvernare îl face pentru a DISTRUGE definitiv domeniul HoReCa” transmite și senatorul Cristian Resmeriță.

Voucherele de vacanță au fost introduse de Partidul Social Democrat și sunt în valoare de 1.450 lei/beneficiar. Pot fi cheltuite doar în țara noastră și au fost principalul motor de relansare a industriei turistice din România, conform studiului făcut de federațiile și asociațiile de turism din România.  Multe dintre aceste voucere au contribuit și la devoltarea turismului în Valea Jiului.

Această măsură a scos la lumină o mare parte din industria care funcționa „la negru”.  Datele raportate la Ministerul Turismului arată o creștere foarte mare a numărului de cereri pentru autorizarea unităților de cazare, din 2017 până astăzi. În plus, trebuie să ținem cont de faptul că odată cu acordarea voucherelor mai mulți români își petreceau  vacanțele în România. Măsura acordării voucherelor de vacanță, introdusă de PSD, a avut mai multe ținte:

  1. Sprijinirea cu bani a industriei turistice din România, având în vedere faptul că voucherele pot fi utilizate doar pe teritoriul țării noastre.
  2. Banii suplimentari cheltuiți într-un concediu/vacanță (pornind de la combustibilul utilizat pentru mașini și alte cumpărături), dar și comenzile mai mari făcute către diferiți furnizori, de hotelieri și proprietarii de restaurante, datorate unui număr crescut de turiști, stimulează celelalte ramuri ale economiei din România.
  3. Măsura a avut un caracter social, pentru că un număr foarte mare de români au reușit să-și petreacă vacanțele/concediile în țara noastră. Au fost mulți români care au putut să-și petreacă concediile pentru prima dată în destinații turistice precum litoralul Mării Negre, Delta Dunării etc.
  4. Scoaterea la lumină a industriei turistice care funcționa la negru. În 2018, numărul cererilor pentru clasificarea unităților de cazare turistică a crescut cu 60% față de 2017, iar în primul semestru al anului 2019 cererile de clasificare au crescut cu 35%, raportat la aceeași perioadă a anului 2018.
  5. Am creat posibilitatea mediului privat de acordare a voucherelor de vacanță prin scutirea angajatorilor de taxe și impozite. În 2019, voucherele de vacanță acordate de mediul privat au crescut semnificativ față de anul 2018.

Pentru a fi siguri că vor distruge definitiv sectorul turistic din România, conform discuțiilor cu unii funcționari publici din Guvern, Cîțu și PNL-USR pregătesc și majorarea cotei de TVA pentru sectorul turistic, cotă pe care guvernul PSD, cel care a făcut din turism o prioritate națională, a redus-o la 5%. Primul pas făcut de PNL-USR pentru distrugerea Turismului a fost desființarea Ministerului Turismului, imediat după ce au preluat puterea și proasta comunicare cu reprezentanții ptronatelor din turism.


Mai știe cineva de IZOLETĂ? De spitalele de campanie ați auzit vreodată ceva? ?
IZOLETA -Unul dintre primele elemente psihologice de manipulare si crearea panicii.
Urmăriți-ne pe TELEGRAM: https://t.me/om11xmedia

Citește și:

Distribuie acest articol Oficial Media
Share