Cum sa schimbam ceea ce credem ca suntem si cum sa devenim cine suntem cu adevarat? Raspunsurile le puteti afla din emisiunea “Romania diversa”, din interviul realizat cu psihologul si psihoterapeutul britanic, de origine egipteana, Menis Yousry.
Dr. Menis Yousry lucreaza ca terapeut de peste 20 de ani cu oameni din intreaga lume. Foloseste competentele sale inovative, dobandite prin experienta sa profesionala in psihologie si cercetarea celor mai recente studii pe memorie si amintiri si propria cercetare pe tema constiintei umane. Lucreaza cu participantii cursurilor sale intr-un mod unic, creand o conexiune puternica cu acestia, conexiune care merge mai departe de interpretarea verbala, pana la zone emotionale profunde din subconstient, dezvaluind si eliberand amintirile si blocajele care ne influenteaza toate actiunile si comportamentele.
Rep: De ce au oamenii nevoie de Menis Yousry?
Menis Yousry: Sunt foarte multe probleme nerezolvate pe care oamenii le duc cu ei o viață întreagă. Mulți nici nu știu că fac asta. Ajung să fie foarte stresați și din această cauză să nu obțină ceea ce-și doresc.. Aici îmi doresc eu să intervin și să le ofer oamenilor suport. Oamenii de fapt nu au nevoie de mine, pentru că eu nu pot să fac nimic pentru nimeni, dar pot să-i ajut să depășească golurile care m-au fascinat toată viața. Cei mai mulți dintre noi ne dorim să fim fericiți, să avem o relație bună, să avem o familie fericită, să avem bani, dar prea puțini obțin aceste lucruri. Pentru că facem noi înșine ceva care ne oprește să obținem ce ne dorim, dar nu știm ce anume facem. Sunt foarte realist în ceea ce privește munca mea. Este foarte ușor să citești sau să explici, să dai sfaturi, însă este foarte greu pentru unii să renunțe la ceva de care s-au agățat dintotdeauna. Acesta este un mister pe care chiar nu-l înțeleg. De ce nu renunță unii
Rep: Ne puteți da un exemplu?
Menis Yousry: Cel mai bun exemplu este relația cu părinții noștri. 99% din munca mea se învârte în jurul acestei chestiuni. Sincer, n-am întâlnit pe nimeni care să ”supraviețuiască” anilor copilăriei fără nicio traumă.
Părinții pot să-și facă rău și lor înșiși. Dacă ei au probleme, automat și copiii vor avea probleme. Oamenii nu înțeleg că părinții nu le-au făcut lor nimic, ci doar s-au comportat așa cum și părinții lor s-au comportat cu ei. Au fost puțini, foarte puțini, e drept, care și-au dat seama, că părinții lor nu îi iubeau pentru că nu puteau să-i iubească. Înțelegeți diferența? Oamenii care cred că nu sunt iubiți nu-și dau seama că părinții lor n-au putut să-i iubească, nu că n-au vrut să-i iubească.
Rep: Nu a fost intenționat. Doar s-a întâmplat..
Menis Yousry: Deloc. Nimeni nu face copii pentru a-i răni, nimeni. Este împotriva evoluției noastre. Dar părinților care n-au fost iubiți, de care n-a avut nimeni grijă, le vine foarte greu să-și iubească copiii. Dacă nimeni n-a avut o legătură cu tine, îți vine greu să întreții o legătură, să te conectezi cu altcineva. Dacă nimeni nu te-a iubit, nici tu nu poți iubi pe nimeni. Dacă nimeni n-a avut grijă de mine, nici eu nu pot să-mi port de grijă, și dacă nu pot să-mi port de grijă, înseamnă că nu pot să am grijă nici de copiii mei. E exact la fel. Dacă oamenii ar înțelege asta, și-a găsi pacea în relația cu părinții lor. Dar este foarte greu de înțeles. Eu spun că relația noastră cu părinții este ca un cont în bancă: vei cheltui atât de mult cât vei primi. Așadar, câtă dragoste voi primi, atât voi putea oferi la rândul meu. Nu poți da cuiva ceva ce nu ai.
Am întâlnit de-a lungul anilor oameni atât de furioși pe părinții lor, pentru că se simt îndrepățiți să fie iubiți de părinții lor și să li se dea totul. Ei nu-și dau seama că asta nu este posibil și trăiesc toată viața gândindu-se că se pot întoarce în trecut să-l schimbe sau au speranța că într-o zi părinții lor se vor transforma în părinții pe care și-i doresc.
Rep: Există vreo cale prin care părinții să învețe să fie așa cum visează copiii lor?
Menis Yousry: Nu, este prea târziu. Dacă sunt adulți este deja prea târziu. Călătoria te schimbă. Călătoria mea este despre a învăța să accept. Dacă am suferit o nedreptate din partea părinților mei, dacă n-o accept, o să fiu un luptător pentru libertate toată viața mea. O să caut nedreptatea peste tot și nedreptatea mă va atrage și voi găsi o arenă în care să lupt cu nedreptatea pentru tot restul vieții mele. O să fac asta într-o relație, în carieră, în politică, în război. Am realizat ceva ciudat. Oamenii care luptă în războaie, luptă de fapt cu părinții lor. Nu cu altcineva. Cum se face că într-o anumită religie sunt oameni furioși, dar și oameni care nu sunt furioși. Cum se întâmplă că o anumită situație pe unii îi înfurie și pe alții nu? Alegem felul în care reacționăm în funcție de problemele din trecut cărora nu le-am găsit rezolvare. Părinții noștri sunt parte a acestui mecanism din păcate.
Dacă ai nevoie de o bonă acesta este locul în care o găsești. Servicii și angajări bone în Cluj-Napoca
Rep: Pentru că ați menționat războiul, pentru că ne aflăm aici între țări care trec prin momente tensionate, prin conflicte, lupte, credeți că există cineva care exploatează trecutul unor popoare?
Menis Yousry: Oamenii trebuie să învețe un lucru foarte important. Structura personalității noastre nu este formată până la 5-6 ani. Învățăm despre relații, despre emoții, despre conexiuni, înainte să învățăm să gândim. Așa că, dacă foarte devreme în viața mea persoana care m-a iubit, m-a crescut, a simțit și furie față de mine sau m-a rănit, sau m-a respins, eu îmi vor forma o structură în personalitatea mea care va percepe întreaga lume astfel. Relația cu oamenii care ne-au dat viață, este de fapt relația noastră cu viața. Deci, în viața mea voi simți respingerea și furia. Ce se va întâmpla când voi deveni adult? Voi atrage oameni și situații care mă vor înfuria, pentru a continua să trăiesc cu problemele nerezolvate care nu mi-au plăcut niciodată. Așa că dacă aș trăi într-o țară în care se întâmplă o nedreptate, voi fi primul care voi intra în luptă. Dacă simt o pace interioară, nu voi fi parte din război. Oamenii se folosesc de religie, de cultură, conflicte, de nedreptate, pentru a lupta penteu o cauză care n-are nici o legătură cu cauza în sine, ci cu ei înșiși.
Prima parte
Citește continuarea aici:
Menis Yousry: În primul an de la naștere este hotărâtă toată viața noastră. Ne determină relațiile, inteligența, stilul de a conduce, comunicarea
Sursa: TVR1
Citește și:
Menis Yousry: Dacă mama este afectată de relația cu soțul, va destabiliza relația cu copilul
Gabor Mate: Tensiunea din casă nu este bună pentru copii. Trebuie să vă asumați răspunderea pentru starea de bine a copiilor
Gabor Mate: ”Dependența nu este o boală, ci este nevoia de a primi dragostea pe care ei nu au primit-o în copilărie”
Gabor Mate: ”Oamenii trebuie să se trezească, să fie conștienți de traumele lor, de stres, de problemele în care trăiesc”
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Marea Britanie vrea să mute în România zeci de migranți blocați pe o insulă secretă a Regatului Unit și a SUA
Trei femei au delapidat circa 4.000.000 de lei de la Teatrul Bulandra din București
Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la New York după ce pilotul a murit în timpul zborului
Diana Șoșoacă este scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale. CCR i-a respins candidatura la Președinția României
Piperea: 1500 de lire au primit părinții pentru a-și testa copiii cu vaccinul Moderna
Polițiștii criminaliști au descins din nou la Spitalul Pantelimon. Au fost ridicate toate telefoanele mobile ale medicilor de la ATI
LIFE STYLE
Contracturile, crampele, distoniile, tensiunile musculare sau torticolisul, rupturile – mesaje ale sufletului
Dragostea nu înseamnă doar atracție fizică. Dacă Pacea nu vine niciodată, nu merită să continui
Ia-ți timp în fiecare zi pentru a-ți asculta corpul
Povestea unui medic care s-a vindecat de cancer. Legătura dintre cancer și stres
Doi medici vorbesc despre tratarea cancerului cu Zeolit – Un mineral cu o formulă unică de eliminare a metalelor grele din organism
DESTINATII
Festivalul Tocanului la Novaci
Ziua națională a gestronomiei și vinului românesc
Peştera Ialomiţei trece la programul de iarnă din 1 octombrie 2024
România și-a stabilit strategia pentru dezvoltarea turismului
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Alimente de bază pentru o alimentație sănătoasă – ce trebuie să incluzi în lista de cumpărături?
Tensiunea musculară este cauzată de emoțiile blocate în corp
Cum scapi de torticolis cu o metoda foarte simpla!
Primul Institut de Menopauză, Andropauză și Longevitate se lansează pe 21 octombrie
Ai un somn agitat în ultima vreme? Află acum ce poți face pentru a dormi relaxat
Cum s-a vindecat de cancer o femeie din Cluj-Napoca. Tratamentul care i-a salvat viața
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Aliat sau pericol? Colaborare sau capcana?
Scapă de restanțele către bugetul local al municipiului Târgoviște! Facilități fiscale fără precedent!
Investiție de peste 37.000.000 de lei pentru eficientizarea energetică a Spitalului de Pediatrie Gura Ocniței