22/09/2021

O parte mai blanda a Scorpionului: Milostiva Luna Noua din 11 noiembrie 2015

pheonix

Aceasta saptamana aduce cu sine o Luna Noua in Scorpion surprinzator de linistita.

Scorpionul este semnul ascunzisurilor, secretelor si a conexiunii profunde – majoritatea a ceea ce se intampla acum ar putea fi dincolo de suprafata. Luna Noua va avea loc in data de 11 noiembrie (19:47h ora Romaniei) si aduce cu ea posibilitatile pe care le aduce fiecare Luna Noua. Un nou ciclu lunar este un timp extraordinar pentru a planta seminte si pentru a ne recalibra constienta in directia binelui nostru suprem, devenind mai acordati la energiile aflate in desfasurare si conlucrand cu energia Lunii Noi.

Jupiter va fi in sextil cu Luna si Soarele in acest moment, un aspect candid si bland, ce ne ajuta sa vedem abundenta si norocul in jurul nostru. Un aspect care este de mare ajutor pentru aceasta Luna Noua, care intra in conjunctie si cu Chiron, dandu-ne astfel acces la o parte de cunoastere a unui domeniu important din viata noastra, in care ne simtim blocati sau purtam inca o rana.

Luna Noua este intr-adevar asociata cu noile inceputuri, insa uneori incepem ceva nou numai pentru a da ochii cu un final sau o inchidere necesara. Aceasta Luna Noua poate revela anumite disconforturi subtile, iar cel mai bun lucru pe care il putem face este sa devenim niste observatori curiosi si sa permitem claritatii sa apara.

Aceasta Luna Noua ofera sansa de vindecare.

Scorpionul este de multe ori vazut/etichetat gresit, insa care este energia Scorpionului, cu adevarat? Este o energie a unui semn de apa si cred ca este destul de potrivita comparatia puterii sale cu cea a oceanului. Este puterea oceanului una de temut sau de respectat? Depinde pe cine intrebi asta si mai ales, daca stii cum sa inoti.

Daca ar trebui sa aleg un semn preferat, acesta ar fi Scorpionul de fiecare data, deoarece oricand as alege interesantul si provocarea, in defavoarea unei zile cuminti si obisnuite. Complexitatea Scorpionului poate fi vazuta in cele 3 simboluri folosite pentru a-l reprezenta: scorpionul, vulturul si pasarea Phoenix. Am vazut si surse care coreleaza simbolistica Scorpionului cu cea a paianjenului, sarpelui, soparlei si lupului – in total, 7 simboluri. Asadar, exista straturi evidente aici, cu teme precum descoperirea, solitudinea, puterea, pasiunea, moartea si da…transformarea.

Simt o puternica veneratie si teama totodata, luand in considerare mitologia pasarii Pheonix. Scorpionul este semnul magiei, iar Pheonixul este esenta magiei in sine. Pheonixul este in mod esential o pasare magica, suficient de puternica sa traiasca sute de ani, iar atunci cand simte ca sfarsitul ei se apropie, isi aduna lemne puternic aromate, din care isi construieste cuibul caruia ii va da foc, arzand odata cu el, transformandu-se in cenusa din care va renaste. Pheonixul imbalsameaza propria cenusa intr-un ou si il lasa pe altarul Zeului Soare, in cetatea Heliopolis. Alte versiuni ale mitului descriu pur si simplu moartea si apoi renasterea din cenusa.

Este usor sa ne simtim indragostiti de acest mit in vremuri intunecate, sa ne simtim inspirati de licarul posibilitatii unei renasteri totale. Insa avem noi cu adevarat dorinta de a urma calea Pheonixului, sa ardem de buna-voie tot ceea ce am fost? Ei bine, aici gasesc eu adevarata complexitate a Scorpioului si dorinta sa de a transcende. Pe de o parte, exista o formidabila putere in regenerare, iar Scorpionul tanjeste dupa aceasta putere. La un nivel de baza, Scorpionul are tendinta de a se agata. In esenta, este un semn fix, un semn care tanjeste dupa stabilitate, sinceritate, onestitate, transparenta, fiind capabil de o loialitate neconditionata si de nestramutat, un semn cu tendinte de gelozie si lacomie.

Mai multe pe Astrocafe.ro

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share