Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Implementat pe perioada a 8 luni, proiectul„Acces egal la energie, acces egal la viitor” este derulat de Asociația Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană în colaborare cu Instituția Prefectului Județul Timiș și Asociația Partida Romilor pro Europa fiind finanțat prin apelul Conectare.Dezvoltare.Acces, dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Enel România.
În cadrul proiectului, implementat în localitățile Pesac, Periam, Sânpetru Mare, Checea, Satchinez, Saravale au fost abordate peste 520 depersoane ce au beneficiat de de sesiuni de instruire/ informare legate de conectarea și utilizarea eficientă a rețelei de energie electrică. Cu asistența Societății Naționale de Cruce Roșie – Filiala Timiș s-au susținut sesiuni de instruire în prim ajutor, un accent deosebit punându-se pe instructajul tinerilor.
Colegii de la Asociația Partida Romilor pro Europa au organizat întâlniri comunitare în cadrul cărora peste 500 de persoane au fost informate despre modalitățile legale de conectare la rețeaua electrică, despre utilizarea acesteia în siguranță, despre măsurile ce se iau în caz de electrocutare fiind distribuite materiale de instruire relevante.
Cu ajutorul partenerului Instituția Prefectului – Județul Timiș, pe baza datelor transmise de autoritățile publice locale din județul Timiș s-a realizat o bază de date cu gospodăriile din județul Timiș neconectate la rețeaua de furnizare a energiei electrice ce va fi utilizată pentru viitoare acțiuni de facilitare a accesului la resurse a comunităților defavorizate.
Ccel mai important aspect îl reprezintă inițierea procesului de conectare la rețeaua de furnizare a energiei electrice pentru 10 gospodării defavorizate din mediul rural. Prin intermediul proiectului s-a reabilitat instalația electrică a acestor gospodării și s-au pregătit și depus dosarele de conectare la rețeaua electrică. Un rol import l-au jucat autoritățile publice locale care au documentat situația celor 10 gospodării și au emis adeverințe de existență a acestora, documente fără de care orice demers ar fi fost inutil.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share