Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

100 de ani de la înfiinţarea Brigăzii 18 Infanterie „Banat“

Astăzi 19 august 2016,  Piața Libertății din municipiul Timișoara s-a dovedit a fi neînăpătoare, Brigada 18 Infanterie „Banat“, continuatoarea tradițiilor militare ale Diviziei 18 Infanterie, a sărbătorit  100 de ani de la înființare.

Bogatele tradiții de luptă ale unității, făurite de-a lungul timpului au o mare rezonanță istorică ce reverberează puternic în inimile noastre în aceste moment aniversare.

În virturea acestor tradiții, Brigada 18 Infanterie „Banat“, a organizeazat o serie de manifestări dedicate acestui eveniment, la care au fost  invitați să participe, veterani de război, cadre militare active, în rezervă sau retragere, reprezentanții administrației publice județene și locale, mass-media precum și membrii comunității locale.

Cei prezenţi la sărbătorirea celor 100 de ani de la înfiinţare, au putut asista la ceremonia de decorare a Drapelului de luptă al unității, la exerciții  de tip „Drill Team“ de mânuire a armamentului, spectacole de fanfară și muzică populară și vor putea vizita Sala tradițiilor militare ale Brigăzii 18 Infanterie „Banat“ .

A avut loc şi dezvelirea plăcii memorial de “100 de ani de istorie în slujba ţării”. Totul s-a încheiat cu un cocktail la care şi-au adus contribuţia  Asociaţia Culturală “Vatra Banatului”.

 

Steărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share