28/10/2020

CAMPANIA 2020 încheiată cu succes pentru APIA HUNEDOARA

Demarată  în timpul pandemiei, începând cu data de 6 aprilie 2020,  primirea cererilor unice de plată, conform Campaniei 2020 s-a realizat prin mijloace electronice( telecomunicații), în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr.89/ 03.04. 2020.

Data finală de depunere a cererii unice de plată fără penalizări pentru anul 2020  a fost  15 iunie.  A fost prelungit  termenul de încheiere și depunere a tabelului centralizator ca document justificativ al utilizării terenurilor, pe care trebuie să îl întocmească asociațiile crescătorilor de animale sau composesoratele, până la data limită de depunere a modificărilor la cererea unică de plată. De prevederile acestei OUG vor beneficia circa 850.000 fermieri.Totodată, actuala OUG clarifică unele dispoziţii existente, astfel încât acestea să fie conforme cu regulamentele Uniunii Europene în vigoare. Astfel, au fost abrogate unele reglementări referitoare la Ajutoarele Naționale Tranzitorii (ANT), în vederea respectării prevederii Regulamentului 1307/2013, conform căreia condiţiile specifice de acordare a ANT sunt identice cu cele pentru acordarea Plăţilor Naţionale Directe Complementare, aferente anului 2013. De asemenea, au fost clarificate anumite condiţii privind schema simplificată pentru micii fermieri, pentru a conferi precizie textului privind cuantumul plății și durata aplicării schemei (2015-2020). În plus, au fost modificate prevederile privind anunțarea controalelor la faţa locului, având în vedere că preavizul nu depășește 14 zile, iar în cazul controalelor la faţa locului ale cererilor de plată pentru animale, în cadrul măsurilor de sprijin pentru animale, preavizul nu depăşeşte 48 de ore. Precizăm că modificarea OUG 3/2015 nu are impact bugetar. La APIA HUNEDOARA, campania s-a încheiat cu succes. Datorită unei bune mobilizări pe care a făcut-o conducerea, indicatorii a fost depășit, județul Hunedoara situîndu-se la nivel național, printre județele fruntașe.

Personalul de la APIA a fost la call centerul repartizat la DSP.   Totodată a existat o bună comunicare cu primarii, cu reprezentanții tururor instituțiilor care au trebuit să-I ajute pe femieri să-și complete dosarele, etc.

La APIA HUNEDOARA, CAMPANIA 2020   s-a încheiat cu succes . Pot  să spun că sunt mândră de ceea ce am realizat și că am dus până la capăt,  ceea ce a fost mai greu. Am avut și colegi care au fost loviți de pandemie, dar, ne-am mobilizat și pot să anunț, ACUM,  că suprafața a crescut cu 101, 50%. Au fost acoperite 132.500 hectare,  față de 129.362 hectare în anul 2019. IAR DATE FINALE SUNT ÎN  TABELUL DE MAI JOS, PRIMIT DE LA NIVEL CENTRAL. 

Vreau să mulțumesc domnului prefect Vasile Potecă, domnilor primari pentru promptitudinea în eliberarea adeverințelor de la registrul agricol și nu în ultimul rând, colegilor mei, pentru profesionalismul și colegialitatea de care au dat dovadă” a ținut să declare directorul executiv adjunct, Veronica Topor, al APIA HUNEDOARA.

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share