21/04/2021

Castelul Corvinilor își schimbă programul de vizitare

Castelul Corvinilor de la Hunedoara poate fi vizitat, începând de astăzi, 16 septembrie, după un alt program, de toamnă. Edificiul istoric își închide porțile un pic mai devreme.

Astfel, turiștii care doresc să treacă pragul monumentului istoric pentru a-l admira trebuie să știe că pot face acest lucru doar până la ora 19:00. Ultima intrare se face cu 45 de minute înainte de ora închiderii, adică la 18:15. Așadar, conform noului program, fosta casă a lui Iancu de Hunedoara poate fi vizitată, în perioada 16 -30 septembrie, în zilele de luni, între orele 12:00 și 19:00, iar de marți și până duminică, în intervalul orar 09:00 -19:00. Ca de obicei, programul de vizitare al castelului a fost modificat la sosirea toamnei. Pe timp de vară, acesta a putut fi vizitat până seara, la ora 20:30.

Unicitatea monumentului de la Hunedoara consta în gradul înalt de reprezentativitate pentru arhitectura militară din sud-estul Europei secolului XV, el întrununind cele mai dezvoltate elemente de arhitectura civilă, Palatul Mare fiind o construcție de inspirație franceză, unica în spațiul dominat de regatul maghiar în acea perioadă, ilustrând măreția unei mari familii, cea a Hunedoreștilor, capabilă să imprumute modele arhitecturale dintr-un spațiu care găzduiește una dintre cele mai strălucite civilizații medievale: Franța.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share