De la azilele groazei la Căminul Groazei. Urmează imagini cu modul inuman în care trăiesc studenții de top ai României! Campusul Grozăvești, supranumit „Căminul Groazei”, funcționează de peste cinci ani în condiții precare, care pun în pericol siguranța și sănătatea.
În data de 30 iulie, în jurul orei 03:00 dimineața, studenții de la Universitatea din București au fost victimele unui furt, care a cauzat pagube materiale în valoare de aproximativ 10.000 de lei. Asociația Studenților din Universitatea București a publicat pe rețelele sociale o postare cu privire la condițiile de trai din campusul universitar Grozăvești.

UniBuc – Căminul Groazei. Tu ai sta aici?
Studenții Universității din București trăiesc experiențe dezamăgitoare în căminele campusului Grozăvești, unde se confruntă cu condiții precare de siguranță. Asociația Studenților din Universitatea București dorește să-și arate indignarea și nemulțumirea față de condițiile oferite de Universitatea din București.
Furtul reprezintă doar una dintre multele probleme cu care se confruntă studenții. Căminele Universității din București sunt afectate de o infestare de gândaci, care au devenit un fenomen obișnuit pentru mulți studenți.
Oamenii străzii folosesc în mod neautorizat dușurile și băile din cămine
Prezența oamenilor străzii care folosesc băile din cămine în mod neautorizat și comportamentul indecent al acestora sunt alte aspecte semnalate. În general, condițiile de trai sunt sub nivelul minim acceptabil, cu pereți și saltele acoperite de mucegai.
Siguranța este aproape inexistentă în căminele Universității București. Gratiile camerelor de cămin pot fi ușor îndepărtate din exterior, gardurile care delimitează campusul sunt de slabă calitate, iar accesul persoanelor din exterior nu este regulat sau controlat.

Cele mai citite: A fost dată afară din spital şi a născut pe trotuar! Pericolul de-a trăi în România ”șpăgară”
Asociația Studenților ia măsuri
Reprezentanții ASUB au înaintat către Consiliul de Administrație și către Senatul Universității din București dovezi foto-video ale celor mai sus menționate precum și o serie de revendicări și cerințe disponibile pe website-ul ASUB.
„Căminele Groazei ale Universității București reprezintă o sursă de rușine pentru valorile de excelență promovate de instituție, evidențiind în același timp ipocrizia responsabililor. ASUB își dorește un mediu sigur pentru studenți, în care aceștia să se poată dezvolta fără teama de a-și pune în pericol integritatea fizică și materială.”, încheie Asociația Studenților din Universitatea București pe contul de Instagram.
Sursa: asub.insta
„O faţă care trudeşte atât de aproape de piatră s-a transformat ea însăşi în piatră! Îl văd pe acest om cum coboară cu pasul greoi, dar măsurat, către chinul său fără de sfârşit. Ceasul acesta, care este ca o respiraţie şi care revine tot atât de sigur ca nefericirea lui, este ceasul conştiinţei. În fiecare din aceste clipe când părăseşte înălţimile, coborând pas cu pas către viziunile zeilor, este superior destinului său. Este mai puternic decât stânca lui.”
„Îl las pe Sisif la poalele muntelui. Ne întoarcem întotdeauna la povara noastră. Dar Sisif ne învaţă stăruinţa superioară care îi neagă pe zei şi înalţă stâncile. Şi el socoteşte că totul e bine. Acest univers fără de stăpân nu-i pare nici steril, nici neînsemnat. Fiecare grăunte al acestui munte plin de întuneric alcătuieşte o lume. Lupta însăşi contra înălţimilor e de ajuns pentru a umple un suflet omenesc. Trebuie să ni-l închipuim pe Sisif fericit.”
― Albert Camus, „Mitul lui Sisif. Eseu despre absurd.”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ministrul Dezvoltării, despre o posibilă dimensiune militară a Aeroportului Brașov: Vom solicita fonduri pentru asta | AUDIO
Ce mai poti citi
Pe Bulevardul Libertății din Târgoviște au început lucrările de reabilitare și modernizare, un proiect finanțat prin Anghel Saligny
„Atlasul Distanțelor” a apropiat trei școli de design în spațiul ARChA al UPT
Bicicleta cu hidrogen a prins viață la Universitatea Politehnica Timișoara