Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

LA MULȚI ANI, CRUCEA ROȘIE ROMÂNĂ!

”Crucea Roşie, nădejdea tuturor în timp de pace, ca şi în război, nu trebuie să piară. Cu toţii, de la mic la mare, să o sprijinim cu evlavie, cu însufleţire, cu nesfârşită dragoste”, spunea Regina Maria.

 

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, înființată în 1876, este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparțial și neutru.

Organizația contribuie, prin programele desfășurate, la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică.

 

Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național, cu reprezentanțe la fiecare nivel teritorial, cu 47 de filiale, 615 de subfiliale și 435 comisii.

Peste 5 175 de voluntari se implică activ în activitățile Crucii Roșii Române

Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate:  sunt principiile fundamentale pe care Crucea Roșie Română se bazează în acțiunile sale.

Semnatarii actului de înființare al Crucii Roșii Române la 4 iulie 1876 au fost Prințul Dimitrie Ghica, Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosetti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza si Carol Davila. Nume sonore ale istoriei și culturii române: Regina Maria, Regina Elena, Regina Ana, George Enescu, Grigoraș Dinicu, Cella Delavrancea  au contribuit cu spiritul lor umanitar la alinarea suferințelor celor mai vulnerabile persoane.

Primul preşedinte al Crucii Roşii Române a fost prinţul Dimitrie Ghica, în perioada 1876-1897

În anii 1877-1878, în timpul Războiului de Independenţă, CRR a intervenit cu personal sanitar, ambulanţe şi trenuri sanitare în sprijinul trupelor de campanie, a înfiinţat aşezăminte spitaliceşti în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară. În perioada 1888-1892, societatea şi-a extins activitatea prin organizarea de cursuri speciale pentru pregătirea surorilor de caritate, iar în 1891, s-a înfiinţat şcoala permanentă pentru infirmiere.

”Se împlinesc 147 de ani de la înființarea Crucii Roșii Române. Acești ani sunt o dovadă a faptului că implicarea și solidaritatea noastră au creat o organizație puternică, care își desfășoară activitatea de aproape un secol și jumătate în beneficiul celor aflați în nevoie.

În ziua de astăzi, ne confruntăm cu provocări majore legate de sănătate, dezastre naturale, conflict armat, migrație și multe altele. Toți suntem afectați de aceste probleme și cu atât mai mult trebuie să ne unim eforturile și să acționăm împreună. Să reflectăm asupra misiunii și valorilor noastre, să ne reamintim importanța angajamentului și implicării noastre în ajutorarea celor care au nevoie de sprijinul nostru.

Eforturile voastre, dragi voluntari, au fost remarcabile. Ați fost prezenți acolo unde era nevoie de voi, oferind asistență medicală și psihologică, distribuind alimente și articole de strictă necesitate, sprijinind persoanele nevoiașe. Fiecare gest al vostru a făcut o diferență în viețile celor afectați și ați demonstrat că solidaritatea și bunătatea sunt și vor fi mereu valori fundamentale în munca noastră.

Vreau să menționez și susținerea pe care am primit-o de la partenerii noștri și de la întreaga comunitate. Fără sprijinul vostru, nu am fi putut realiza atât de multe lucruri în beneficiul celor în nevoie.

 Vă mulțumesc din suflet pentru generozitatea și colaborarea voastră de neprețuit

De ziua organizației noastre, dorim să sărbătorim nu doar realizările trecute, ci și să aducem speranță și inspirație pentru viitor. Să nu uităm că fiecare dintre noi poate aduce o schimbare pozitivă în viețile celor din jurul nostru. Fie că sunteți voluntari, donatori sau susținători, fiecare contribuție contează și face o diferență. Să fim mereu deschiși și dispuși să ajutăm, să fim mereu acolo pentru cei care au nevoie de
noi.

Cu recunoștință și respect, vă urez tuturor o zi a Crucii Roșii Române plină de emoții frumoase, motivare și încredere în misiunea noastră comună ” transmite Camelia Șucu,  noul președintele al  Crucii Roșii Române.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share