Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Noi acorduri cerute în Consiliul European

Mâine, Parlamentul European urmează să aprobe acorduri provizorii cu Consiliul European cu privire la două regulamente care vizează reducerea semnificativă a emisiilor de gaze fluorurate (gaze F) și substanțe care epuizează stratul de ozon – contribuitori importanți la criza climatică.

Grupul S&D la începutul acestui mandat a jucat un rol central în asigurarea includerii acestor legislații vitale în pachetul Fit for 55, care este conceput pentru a ajuta Uniunea Europeană să-și atingă obiectivul climatic pentru 2030, deoarece aceste emisii sunt deosebit de dăunătoare.

Datorită negocierilor necruțătoare conduse de S&D pe parcursul procesului legislativ, gazele fluorate, care pot fi de până la 25.000 de ori mai dăunătoare climei decât CO2, vor fi eliminate treptat până în 2050. În plus, au încorporat efectiv limitări ale substanțelor chimice PFAS în regulamentul privind gazele fluorate, abordând preocupările tot mai mari de mediu și de sănătate publică.

Noul regulament privind substanțele care epuizează stratul de ozon – elemente responsabile pentru „gaura de ozon” și încălzirea globală, va include termene de eliminare treptată, datorită S&D. De asemenea, au reușit să sprijine industriile și lucrătorii care trec la alternative ecologice, în special în sectorul construcțiilor.

Rovana Plumb, negociator S&D pentru substanțele care epuizează stratul de ozon, a spus: „În regulamentul privind ozonul am introdus cu succes un nivel maxim de emisie și obligația statelor membre de a stabili un calendar pentru eliminarea treptată a limitelor cantitative.   Răspunzatoare de gaura de ozon și încălzirea globală, substanțele care epuizează stratul de ozon sunt răspândite în spumele materialelor de construcție. Datorită eforturilor noastre, această afacere va stimula crearea de locuri de muncă (…) Prin reglementările privind substanțele care epuizează stratul de ozon și gazele fluorate, se așteaptă ca Uniunea Europeană să obțină o reducere echivalentă cu 500 de milioane de tone de emisii de CO2 până în 2050, de care beneficiază atât oamenii, cât și planeta.”

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share