Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Solstițiu de iarnă 22 decembrie. Cea mai scurtă zi a anului 2018

Solstițiu de iarnă 22 decembrie

Ziua de sâmbătă, 22 decembrie va fi cea mai scurtă a anului 2018.
Azi-noapte, de la ora 00.23 a avut loc solstiţiul de iarnă care marchează începutul iernii astronomice.

Deşi iarna meteorologică a început de la 1 decembrie, începutul iernii astronomice este marcat de un moment precis – solstiţiul de iarnă . El este legat de mişcarea anuală aparentă a Soarelui pe sfera cerească, ce reprezinta consecinţa mişcarii reale a Pământului în jurul Soarelui.

De la momentul solstiţiului de iarnă, durata zilelor va creşte continuu, iar cea a nopţilor va scădea în mod corespunzător.

Solstiţiul de iarnă coincide şi cu ultimul curent meteoric al anului, Ursidele. Perioada de activitate a Ursidelor este între 17 şi 26 decembrie, iar punctul maxim, când pot fi observaţi şi zece meteori pe oră, este în noaptea de 22 spre 23 decembrie.

Fenomenul de stea căzătoare este arhicunoscut. Dâra luminoasă de pe cer este lăsată de o particulă sub 1 mm diametru ce arde în atmosfera Pământului, la frecarea cu aerul. Pentru o fracţiune de secundă cei interesaţi pot vedea acest fenomen, denumit de astronomi meteor. Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numeşte “meteoroid”, iar pietroiul care cade pe Pământ se numeşte “meteorit”.

Se spune ziua acesta are o încărcătură vibrationala uriaşă. În seara de 21 au loc bătălii importante în lumea nevăzută, căci Răul şi Binele se confruntă. De altfel, de data de 21 decembrie se leagă şi Revolutia din 1989, când tinerii au murit pentru libertate, notează teotrandafir.com

 Iată când vor avea loc următoarele solstiţii de iarnă, potrivit Observatorului Astronomic:
2019    22 decembrie       06:19
2020    21 decembrie       12:02

Solstițiu de iarnă 22 decembrie – Tradiții și obiceiuri

Pentru păgâni, solstițiul de iarnă poartă denumirea de „nașterea noului Soare”, noaptea în care Marea Zeiţă dădea naştere noului Soare, repornind astfel ciclul anotimpurilor.

Pentru Romani, ziua de solstițiul de iarnă reprezenta ziua în care aceștia îi sărbătoareau pe Saturn, zeul recoltelor, şi pe Mithras, zeul luminii

Atunci când au loc solstițiile, se spune că lupii ies și strigă la luna. Luna are o influență deosebit de benefică  asupra noastră și trebuie profitat de acest moment al anului cât mai mult. Nu da cu pirionul oportunităților!

Ziua de 22 are o încărcătură energetică uriașă, căci Binele și Răul se confruntă. În mâinile tale stă posibilitatea de a avea parte de mult noroc, cel puțin până la următorul solstițiu.

E bine să aprinzi o lumânare în seară de 22 decembrie sau să faci un mic foc în curte ori în față blocului. Acest foc este unul de purificare.

În noaptea Solstițiului de iarnă nu este bine să stai singur în casă. Este indicat să îți petrece ziua de 22 decembrie în compania unor persoane dragi sau partenerului de viață pentru a nu rămâne singur cel puțin până la următorul solstițiu.

În vechime, oamenii împărțeau frunze de laur și smochine, iar în trecutul apropiat, turtă dulce a devenit produsul care îi bucură pe copii. Se spune că e bine să dai de pomană în această zi, să faci cadouri copiilor și bătrânilor nevoiași. Cei care fac asta vor avea sărbători lipsite de griji.

Această zi este potrivită pentru un proces de autoanaliză, de evaluare a efortului depus în cursul anului precum și a rezultatelor la care am ajuns.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share