Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Spectacol la superlativ la Gala Campionilor “Time for Magic”

Sâmbătă, la Timișoara a avut loc Gala Magic Show, unde cele mai titrate superstaruri internaționale și cei mai mari campioni ai lumii în arta iluzionismului au făcut un spectacol memorabil, demn de o capitală europeană, la Festivalul Internațional de Magie. Plină până la refuz, Sala “Constantin Jude” a vibrat la fiecare act pus în scenă.

“Magie să fie!“ s-a auzit în difuzoare la începerea galei și magia s-a dezlănțuit timp de câteva ore ținând publicul captiv și fascinat. S-a trăit cu sufletul la gură fiecare moment.

Festivalul a debutat cu spectacolul susținut de timișoreanul Lorenzo-Cristian care și-a făcut o intrare surprinzătoare în scenă, apărând de nicăieri. Magicianul a reprezentat categoria Iluzii Mari. Cu o scenografie bine gândită și o regie desăvârșită, acesta a impresionat dincolo de actele de magie, prin atmosferă și poveste. Asistat de coregrafa Annemarie Marian și campioana la dans sportiv Daiana Kristof, nu de puține ori publicul a exclamat văzând cum introducând o persoană în cușcă aceasta se transformă într-un animal ori dintr-o simplă cutie de carton care levita inexplicabil ieșeau nu una, nu două ci trei frumoase asistente.

“Mi-am acoperit ochii când am văzut că împinge țepușele ascuțite, în flăcări, în cutia în care se afla asistenta lui Lorenzo. Nu pot să îmi explic cum a ieșit nevătămată!”.

Despre Florian Sainvet din Franța, publicul a înțeles în câteva minute de ce este maestru la manipulații. Personajul robot care a intrat pe scenă nu anunța nimic spectaculos. Tensiunea a fost însă întreținută de fundalul sonor bine ales, pentru ca mai apoi să se dezlănțuie inexplicabilul. În mâinile acestui magician lucrurile apăreau și dispăreau cu o repeziciune surprinzătoare. Obiectele zburau pe scenă ca ieșind dintr-o mașinărie, apoi se spulberau fără logică în zeci de bucăți, într-o mișcare desprinsă parcă din Matrix timp în care iluzionistul își sfida greutatea propriului corp.

“Doar clipeam și verdele devenea instant roșu, iar roșul se transforma în galben sau alb. Iar ochelarii lui s-au făcut precum confeti.”

La Time for Magic s-a râs sincer și cu poftă. Fără să forțeze și să exagereze în glumele lor, Andrey Jigalov și Oleg, au smuls hohote de râs. Naturalețea cu care se exprimau în actul lor artistic adus tocmai din spectacolele Cabaretului du Monde, dădeau impresia identificării cu personajele interpretate. Nimic nu trăda un scenariu bine pus la punct, jucat în scenă de doi comedianți, ci părea mai degrabă o realitate hilară cu două personaje autentice.

“Am râs copios. E riscat să joci astfel de roluri pentru că poți pica în ridicol, iar publicul te simte imediat și te amendează critic. Dar aici nu afost cazul.“

Christian Wedoey din Norvegia, cel mai mare underwater escaper al lumii, și-a făcut intrarea într-un bazin strâmt, plin cu apă, încătușat în lanțuri. Invitat să își țină respirația odată cu performerul, publicul a cedat după primele secunde. Dar secundele s-au transformat în minute pentru Christian Wedoey, iar entuziasmul publicului a devenit îngrijorare atunci când asistenta lui anunța că acela contracții ale corpului, care se vedeau pe ecranele mari din sală, erau semne clare că organismul lui are nevoie acută de oxigen.

“Hai că poți! S-a strigat din sală!”

Și spre uimirea tuturor, Christian Wedoey a rezistat 7 minute și 21 de secunde sub apă, fără mască de oxigen, în încercarea de a se elibera din lanțuri.

“Nici nu m-am gândit că nu vor folosi ciocanul ca să spargă bazinul. Când am văzut cum îi face abdomenul am zis că nu mai are nici o șansă.”

 

Show-ul realizat de Lea Kyle a uimit publicul și a smuls reprize de aplauze. Apariția ei ca o Barbie înconjurată de haine și accesorii, părea mai degrabă un act pregătit pentru copii și doamne. Dar, din primele secunde, numerele ei au captivat întreaga sală incapabilă să răspundă la întrebarea “Cum a făcut?”

Și-a schimbat rochiile într-o secundă sub ochii spectatorilor. Și-a transformat culorile hainelor instant. A făcut să dispară rochia de pe umeraș și să apară cât ai clipi pe ea. Toți au vrut să îi afle secretul, nimeni nu a avut nici un răspuns, dar toată lumea a rămas plină de uimire și entuziasm.

“Toate se întâmplau sub ochii mei și totuși nu îmi puteam explica! Rochiile parcă se evaporau! Acum vedeai că are o rochie cu paiete, acum era într-un corset satinat. O dată era în roșu, instant se făcea alb. Incredibil!”

La show-ul lui Aaron Crow s-a stat cu sufletul la gură. Numărul său cu un grad ridicat de periculozitate a fost cu implicarea publicului. Trei persoane s-au riscat să urce pe scenă pentru a dovedi veridicitatea actului.

Și-a turnat ceară fierbinte pe ochi, s-a legat cu un bandaj, s-a înfășurat cu bandă izolantă și s-a acoperit cu o masca din folie de aluminiu. Fără nici un fel de vizibilitate a înfipt cuțitul într-o pungă de hârtie din mâinile unui bărbat, a spart cu nunceagul o placă ținută de un spectator și a tăiat cu sabia un ananas așezat pe capul unei femei. Publicul a avut o strângere de inimă pentru fiecare lovitură executată.

“O mișcare greșită și ar fi putut să lovească pe oricare dintre cei care țineau obiectele. Iar când a tăiat ananasul, m-am rugat. Nu aș fi vrut să fiu în locul persoanei respective. A fost deosebit!”

Actul coreeanului Young Min a fost desprins din filmul Stăpânul Inelelor. Pe un fond muzical intens, învăluit doar de lumini și înconjurat de nisip, Min a făcut publicul să simtă magia pură. În mâinile lui, micile particule prindeau forma unor obiecte din metal, hârtie sau lemn, care cu aceeași uimire cu care apăreau, se spulberau devenind nisip. Artistul însuși părea o entitatea născută din miile de particule mărunte, care precum obiectele cărora le imprima atât de natural propria memorie, ar fi putut să dispară lăsând în urmă doar nori de praf.

“Time for Magic” a ridicat publicul în picioare. S-a aplaudat minute în șir apoi spectacolul s-a prelungit cu o lungă sesiune de autografe și fotografii.

După reușita galei, publicul a iertat așteptarea îndelungă la intrarea în sală pentru începerea spectacolului, motivată de organizatori prin condițiile unei săli improprii pentru desfășurarea de evenimente.

“Am primit sala doar cu o seară înainte, deși nu a fost nici un eveniment care să ne împiedice să începem amenajarea spațiului. Am lucrat toată noaptea pentru pregătirea galei, timp în care am montat pe toți pereții perdelele negre, s-a instalat grila de lumini, s-a făcut sunetul, s-a montat scena. Artiștii, deși au ajuns cu câteva zile înainte, nu au putut să își pregătească show-urile mai din timp.”, motivează incidentul Minodora Magică, managerul proiectului.

Asta atinge o veche rană a timișorenilor, lipsa unei săli polivalente care s-au ridicat cu ani în urmă în multe alte orașe din România, care alungă orice fel de organizator de evenimente să se aventureze pentru a aduce nume importante din showbiz și nu numai.

“A fost aproape imposibil. Nu știu cât ne-a ajutat magia, dar munca celor 72 de voluntari a fost hotărâtoare. Am reușit un spectacol impresionant care ne dă și mai mult curaj să mergem cu proiectul Time for Magic mai departe. Sperăm că am convins încă o dată, că festivalul poate deveni un brand al Timișoarei, punându-ne pe harta internațională a iluzionismului. Și mulțumim celor care au crezut în noi și ne-au sprijinit de la început. Iar publicul primește toată dragostea noastră pentru că ne este alături prin prezența lui la spectacole.”, a declarat Lorenzo-Cristian, inițiatorul festivalului.

Organizatorii promit că Festivalul Internațional de Magie de la Timișoara va continua cu cea de a treia ediție, pentru care vor începe pregătirile în scurt timp, încurajați fiind și de campionii prezenți în gala de sâmbătă, pentru care spectacolul a fost de înaltă clasă.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share