Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Tempura – arta culinară japoneză pentru o experiență gastronomică unică

Tempura este un preparat japonez care a devenit cunoscut în toată lumea pentru gustul său special și consistența crocantă. Atât legumele, cât și creveții sau carnea pot fi preparate tempura atât timp cât sunt acoperite cu un strat de aluat subțire și prăjite rapid în ulei vegetal fierbinte. Procesul trebuie menținut până în momentul în care aluatul devine crocant și auriu.

Tempura este un preparat japonez care a devenit cunoscut în toată lumea pentru gustul său special și consistența crocantă. Atât legumele, cât și creveții sau carnea pot fi preparate tempura atât timp cât sunt acoperite cu un strat de aluat subțire și prăjite rapid în ulei vegetal fierbinte. Procesul trebuie menținut până în momentul în care aluatul devine crocant și auriu.

Acest fel de mâncare poate fi consumat atât ca fel principal, cât și ca garnitură sau gustare. În plus, pentru sushi se folosește ca ingredient și poate fi preparată dintr-o varietate de alimente. Creveții, calamarii, puiul, ciupercile, dovleceii, ceapa, ardeiul iute și cartofii dulci sunt alimentele cel mai des folosite pentru a prepara tempura.

Care este compoziția aluatului tempura?

Deși foarte gustos și complicat la prima vedere, aluatul tempura conține doar 3 ingrediente simple: făină, ou și apă. Amestecul poate fi preparat acasă sau poate fi achiziționat din magazinele de specialitate. Foarte importantă în această compoziție este făina folosită. În magazinul online AsianFood.ro veți găsi făină specială pentru gătit alimente tempura.

Aluatul acesta va fi folosit mai apoi pentru a prepara creveți, pui sau diferite legume pe care să le consumați ca fel principal sau ca garnitură pentru orez. La fel de important este să folosiți apă cu gheață atunci când pregătiți aluatul pentru că aceasta încetinește formarea glutenului. Astfel, aluatul nu va deveni prea dens, iar uleiul nu se va îmbiba în cantități mari în timpul procesului de prăjire.

Fulgi tempura – ce sunt și pentru ce sunt folosiți

Fulgii tempura sunt acele bucăți din aluat care rămân în ulei după ce alimentele trecute prin aluat au fost prăjite. Aceștia sunt folosiți ca topping pentru diferite preparate precum sushi, tăiței sau alte preparate asiatice. La fel ca aluatul tempura, fulgii pot fi preparați acasă, atât timp cât aveți toate ingredientele necesare, sau pot fi achiziționați din magazinele de specialitate care promovează alimentele și preparatele asiatice.

Fulgii tempura sunt o variantă mai ușoară și mai rapidă de a pregăti tempura, deoarece aceștia conțin deja amestecul de făină și condimente necesar pentru a acoperi ingredientele înainte de a le prăji. Fulgii pot fi folosiți pentru prăjirea legumelor și a fructelor, pentru sushi, fructe de mare sau adăugați în salată.

Alimente care pot fi gătite în acest aluat

Atât timp cât stăpâniți în detaliu tehnica de gătire tempura, puteți testa o mulțime de alimente pe care să le pregătiți în acest fel. Cu toate acestea, veți găsi ca feluri recomandate din bucătăria asiatică următoarele ingrediente care vor avea succes sub formă de tempura:

  • Creveți

Creveții tempura sunt probabil cel mai întâlnit preparat care folosește acest aluat. În restaurantele de specialitate sau chiar în țările în care acest preparat este o specialitate locală veți întâlni doar creveți de dimensiuni mari. Aceștia sunt mai ușor de pregătit, dar și de servit.

  • Pui

Puiul este un alt aliment recomandat pentru tempura. Cu toate acestea, trebuie să folosiți doar ingrediente de calitate superioară pentru a avea rezultatul dorit. În plus, uleiul trebuie să fie foarte bine încins înainte ca puiul trecut prin aluat să treacă prin procesul de prăjire.

  • Legume și fructe

Tăiați legumele și fructele în bucăți sau fâșii, apoi acoperiți-le cu fulgi tempura. Prăjiți-le în ulei vegetal încins, până când aluatul devine auriu și crocant. Servește-le cu sosuri de însoțire, precum sosul Tentsuyu sau sosul ponzu.

  • Sushi

Sushi poate fi pregătit și în acest fel! Rola care învelește fructele de mare poate fi făcută din acest aluat, iar întreaga consistență este adăugată în ulei fierbinte. Gustul va fi unul diferit față de sushi clasic și va fi apreciat de toți membri familiei tale.

Cum să prepari legume tempura în doar 15 minute?

Legumele tempura poate fi un preparat iubit de toată familia și servit în fiecare weekend sau la evenimentele mai speciale din viața voastră. Chiar dacă are un gust atât de special și poate fi servit într-o varietate de moduri, acest preparat poate fi gata în doar 15 minute, indiferent de experiența pe care o aveți în bucătărie [sursă AsianFood.ro]. 

Rezultatul trebuie să fie crocant, aromat și să nu fie deloc cu exces de ulei. Dacă legumele voastre respectă aceste indicații după gătire, acesta este principalul semn că ați ales produsele potrivite și ați respectat timpul de gătire.

Ingrediente necesare pentru acest preparat: legume, făină albă, amidon de porumb, ouă, apă cu gheață. Uleiul este un alt ingredient important care trebuie să atingă temperatura corectă pentru ca tempura să obțină consistența potrivită.

Este important să pregătiți legumele pentru următoarele procese, la fel și bolul cu apă și gheață. Legumele trebuie să fie bine scurse de apă după ce au fost spălate, iar făina trebuie amestecată foarte bine cu amidonul și ouăle. Uleiul trebuie încins într-o cratiță până la temperatura de 180 grade, iar legumele trecute prin aluat trebuie să fie prăjite pentru 3 minute pe fiecare parte. După acest timp, scoateți legumele din uleiul încins cu ajutorul unei palete cu găuri care permite îndepărtarea surplusului de ulei.

Legumele tempura pot fi servite cu sos de soia sau sos tentsuyu.

Tempura, un preparat japonez cunoscut pentru gustul său special și consistența crocantă, care poate fi preparat din legume, creveți sau carne. Aluatul tempura este format din trei ingrediente simple: făină, ou și apă, iar făina specială pentru tempura poate fi găsită în magazinele de specialitate. Fulgii tempura, bucățile de aluat rămase în ulei după prăjire, sunt folosiți ca topping pentru diverse preparate asiatice.

Printre alimentele care pot fi gătite în aluatul tempura se numără creveții, puiul, legumele și fructele, precum și sushi. Pentru a prepara legume tempura în doar 15 minute, aveți nevoie de legume, făină albă, amidon de porumb, ouă, apă cu gheață și ulei încins la 180 de grade. Legumele trecute prin aluat trebuie prăjite pentru 3 minute pe fiecare parte și pot fi servite cu sos de soia sau sos tentsuyu.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share