Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Tribunal OLANDA: Interdicția de circulație pe timp de noapte nu a avut o bază legală

Un tribunal din Haga a ordonat marţi guvernului olandez să renunţe imediat la interdicţia de circulaţie pe timp de noapte impusă pentru a contribui la limitarea răspândirii noului coronavirus, stabilind că această măsură nu a avut nicio bază legală adecvată, relatează Reuters.

Interdicţia de circulaţie introdusă la 23 ianuarie – şi care a fost prima măsură de acest fel din Olanda de la al doilea război mondial – a fost urmată de mai multe zile de proteste în stradă.
“Interzicerea circulaţiei are la bază legea pentru situaţii de urgenţă, atunci când nu este timp pentru dezbaterea măsurii în parlament. În cazul de faţă nu a existat o astfel de necesitate presantă, iar măsuri de o asemenea anvergură trebuie să se bazeze pe legi adecvate”, a subliniat tribunalul.
tribunal olanda
Tribunalul a menţionat că guvernul nu a reuşit să explice de ce a fost absolut necesar să se interzică circulaţia nocturnă în actuala etapă a pandemiei, în condiţiile în care rata de infectare din Olanda începuse deja să scadă, înainte de intrarea în vigoare a măsurii respective.
Săptămâna trecută, autorităţile au decis prelungirea până cel puţin pe 3 martie a interdicţiei de deplasare între orele 9 p.m. şi 4.30 a.m.

Citește și:

Mai știe cineva de IZOLETĂ? De spitalele de campanie ați auzit vreodată ceva? ?
IZOLETA -Unul dintre primele elemente psihologice de manipulare si crearea panicii.
Urmăriți-ne pe TELEGRAM: https://t.me/om11xmedia

Citește și:

Virusologul șef al Belgiei spune că trebuie folosite fraze șocante, acorduri cu presa și reclame. Trebuie instrumentalizată frica pentru a controla populația

Ultima oră: CEHIA a votat împotriva extinderii stării de urgență

În totalitarism libertatea de exprimare este cea dintâi libertate controlată de autorităţi. Tu susții libertatea de exprimare?

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share