Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Viitorul Europei- 40 recomandări pentru următoarea conferință din martie

Reuniunea finală a celui de-al patrulea panel de cetățeni europeni a avut loc în perioada 11-13 februarie 2022 la Maastricht, Țările de Jos.

Duminică, Grupul de cetățeni europeni pe tema „UE în lume/Migrație” a adoptat cele 40 de recomandări pentru Conferința privind viitorul Europei. Grupul a lucrat în jurul a cinci direcții de lucru: încredere în sine și stabilitate; UE ca partener internațional; o UE puternică într-o lume pașnică; migrația din perspectivă umană; și responsabilitatea și solidaritatea în întreaga UE. Recomandările paneliştilor provin din activitatea lor anterioară desfăşurată în timpul a două sesiuni, desfăşurate la Strasbourg în perioada 15-17 octombrie 2021 şi online în perioada 26-28 noiembrie. Cea de-a treia și ultima întâlnire a grupului, care cuprinde aproximativ 200 de persoane de diferite vârste și medii, din toate statele membre, a fost găzduită de Institutul European de Administrație Publică din Maastricht și Studio Europa Maastricht.

Panel 4 S3 Recommendations_FINAL_v 2022.02.14

Unul dintre cele patru grupuri de cetățeni europeni nu a avut încă reuniunea finală, deoarece se va desfășura  la sfârșitul acestei luni: grupul „O economie mai puternică, justiție socială și locuri de muncă / Educație, cultură, tineret, sport / Transformare digitală” va adopta recomandări pe 25-27 februarie la Dublin, Irlanda.

Optzeci de reprezentanți ai comisiilor (20 din fiecare dintre cele patru paneluri, dintre care cel puțin o treime au vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani) au fost însărcinați să prezinte și să dezbată recomandările tuturor panelurilor în cadrul Plenului Conferinței, unde propunerile finale ale Conferinței vor fi modelat. Următoarea ședință plenară a Conferinței este programată să aibă loc în perioada 11-12 martie la Strasbourg. Propunerile finale ale Plenului vor fi prezentate Comitetului Executiv al Conferinței în primăvară. Între timp, și până pe 20 februarie, cetățenii din toată Europa pot continua să participe la conferință prin intermediul platformei digitale multilingve.Două grupuri și-au formulat până acum recomandările privind democrația europeană, valorile și drepturile, statul de drept și securitatea și schimbările climatice, mediu și sănătate. Acestea au fost dezbătute în Plenul Conferinței din 21-22 ianuarie.

Cele patru paneluri  iau în considerare contribuțiile cetățenilor colectate din întreaga Europă prin intermediul platformei digitale multilingve și al evenimentelor desfășurate în statele membre. Activitatea panelurilor este, de asemenea, susținută de prezentări susținute  cadre universitare de seamă și alți experți. Experții au fost selectați aleatoriu de către contractori specialiști, care s-au asigurat că ”reflectă diversitatea UE în ceea ce privește originea geografică, sexul, vârsta, mediul socioeconomic și nivelul de educație”

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share