14/05/2021

12 iunie 2021 SUMMITUL NATO la BRUXELLES

Următorul Summit al liderilor aliați va avea loc la 14 iunie 2021 la sediul NATO din Bruxelles, Belgia.

”Aceasta este o oportunitate unică de a consolida NATO ca întruchipare durabilă a legăturii dintre Europa și America de Nord. Vom lua decizii cu privire la agenda noastră NATO 2030 de fond și orientată spre viitor pentru a face față provocărilor de astăzi și de mâine: acțiunile agresive ale Rusiei, amenințarea terorismului, atacurile cibernetice, tehnologiile emergente și perturbatoare, impactul asupra securității schimbărilor climatice și ascensiunea Chinei.

Belgia a fost membru fondator al NATO în 1949 și ne-a găzduit sediul de mai bine de cincizeci de ani. Aștept cu nerăbdare un Summit de succes aici, în iunie” a ținut să transmită secretaru general al NATO, Jens Stotlenberg.

Comisarul European pentru Transporturi, Adina Vălean a vizitat și ea sediul NATO. Acest lucru a fost comunicat se secretarul general adjunct, Mircea Geoană.

”Colaborarea NATO-UE în zona mobilității militare, rezilienței și armonizării standardelor și procedurilor pentru infrastructurile cu dublă întrebuințare civil-militară rămâne o importantă prioritate a Parteneriatului Strategic NATO-UE. În special în zona de Est a Alianței și a UE, nevoile de investiții în rețele de infrastructură terestră, feroviară, portuară și aeroportuară rămân semnificative. Iar nevoia unei strategii coerente, pragmatice și ambițioase pentru o “hartă” omogenă a infrastructurilor la nivel european reprezintă o necesitate economică și strategică de prim rang”  a declarat Mircea Geoană.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share