Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cele mai bune vitamine pentru creier

Cele mai bune vitamine pentru creier. Unul din cinci oameni cu varsta peste 70 de ani se confrunta cu o deteriorare a functiilor cognitive, care poate progresa spre dementa si chiar moarte in cazul a jumatate dintre acestia in aproximativ 5 ani. Specialistii recomanda pentru prevenirea acestei probleme administrarea celor mai bune vitamine pentru creier. Descopera mai jos care sunt acestea si cum te ajuta!

Vitamine pentru un creier sanatos si creativ

Stiai ca multe dintre cazurile de Alzheimer ar putea fi prevenite prin controlul factorilor de risc? Un studiu realizat in anul 2002 pe un grup mic, adica pe 22 de oameni bolnavi de aceasta afectiune, a scos la iveala faptul ca acestia aveau in sange o concentratie mare de homocisteina, o substanta mai periculoasa decat colesterolul. Aceasta reprezinta un factor de risc pentru dezvoltarea dementei si a afectiunii Alzheimer. Riscul este dublat atunci cand valoarea sangelui depaseste 14 (µmol/L).

Citește și: Cum iti schimba Dumnezeu creierul

Pentru a scadea nivelul acestei substante din organism sunt recomandate cele mai bune vitamine pentru creier:

  • vitamina B6;
  • vitamina B9 (folatul);
  • vitamina B12.

Aceste substante scad rata de aparitie si dezvoltare a atrofiei cerebrale, avand efecte bune chiar daca este implicat in ecuatie factorul genetic. Dupa 2 ani de administrare regulata, cercetatorii au descoperit ca aceste vitamine din complexul B scad mult nivelul de homocisteina din corp.

Multe persoane consuma alimente ce reprezinta surse bogate de vitamina B6 si vitamina B12, dar nu isi asigura si doza zilnica necesara de folat (vitamina B9).

Din ce alimente poti sa iti procuri cele mai bune vitamine pentru creier?

Ca sa te asiguri ca alimentatia ta este aliata unui creier sanatos si creativ, consuma urmatoarele alimente.

Vitamina B6: ardei gras, seminte de floarea-soarelui, ton, banane, somon, fistic avocado, cartofi, usturoi.

Vitamina B9: sparanghel, broccoli, fructe citrice, avocado, seminte de floarea-soarelui, fasole, mazare, linte, nuci, conopida, sfecla, morcovi, telina.

Vitamina B12: cereale, lapte de vaca, oua, iaurt grecesc, carne de vita, miel, fructe de mare, branza.

Suplimentele alimentare pot sa completeze cu succes doza recomandata zilnic din aceste vitamine necesare pentru o buna functionare a creierului. Inainte de administrarea acestora, discuta cu un medic specialist pentru a stabili detaliile si a efectua analizele de sange necesare.

suntfericita.manager.ro
Distribuie acest articol Oficial Media
Share